Dierencrematorium en dierenbegraafplaats

In plaats van een dierencrematorium of dierenbegraafplaats brengt menig huisdiereneigenaar zijn huisdier na overlijden naar de dierenarts – of hij overlijdt daar door een spuitje – waar hij blijft. Wat volgt is massadestructie. Het huisdier wordt tegelijk met andere overleden dieren vernietigd door een destructiebedrijf. Wat ook gebeurt, vooral bij kleinere huisdieren, is begraven in eigen tuin. Hoewel een hamster van een verdrietig kind de meesten weinig moeite kost, grenst een hond begraven in eigen tuin eerder aan het lugubere. Bovendien is huisdieren begraven in eigen tuin aan wettelijke regels gebonden. Informeer voor de precieze regels bij uw gemeente. Op openbare plekken begraven, zoals in een bos, mag niet. Bij veel huisdiereneigenaren blijft het toch knagen dat Snuffie of Lady eindigde in een massagraf. Een dierencrematorium of dierenbegraafplaats is daarom het overwegen waard. 

Van nestje naar dierenbegraafplaats

Het leek als de dag van gisteren toen je Tijger afhaalde bij de boerderij. Spinnend ligt hij elke avond op je schoot. Een huisdier is voor veel huisdierenbezitters als een kind. Iemand om wie je je zorgen maakt bij ziekte en verdriet hebt bij overlijden. Na jaren vol warmte, gezelligheid en grappige spektakels voelt het nogal cru om je huisdier zonder afscheidsceremonie te overhandigen aan massavernietiging. De voornaamste reden hiervoor zijn de kosten. Begrijpelijk. Toch is een dierencrematorium of dierenbegraafplaats goed betaalbaar, vooral als je er gedurende het leven van je huisdier rekening mee houdt. Een plekje op een dierenbegraafplaats ligt rond de 250 euro bij grafrechten voor twee jaar. Verlenging kost ongeveer 25 euro per jaar. Crematie start rond de 40 euro tot 200 euro voor zeer grote dieren. Een urn of een ander object kost ongeveer 25 euro of meer.

Hoe werkt een dierenbegraafplaats of dierencrematorium?

Na het overlijden van je huisdier neem je contact op met de betreffende dierenbegraafplaats of dierencrematorium. Je mag zelf je huisdier wegbrengen of dit de vervoersdienst laten verzorgen, mocht je dit onprettig vinden. Voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt krijg je eerst de gelegenheid om afscheid te nemen. Bij een begrafenis ligt je huisdier opgebaard in een kistje voordat hij begraven wordt. Daarna kan je het graf van je huisdier naar hartenlust bezoeken. Bij een crematie heb je de keuze uit een groepscrematie, waarvan je een certificaat ontvangt, of een individuele crematie, waarbij je een urn of ander kunstobject uit mag kiezen. Vooral bij een begrafenis of individuele crematie is er sprake van een waardig afscheid, vergelijkbaar met dat van een mens.

Vind een dierencrematorium of dierenbegraafplaats bij u in de buurt!

Bedrijven in Dierencrematorium en dierenbegraafplaats

Dierenbegraafplaats en -Crematorium Viviana Vianendreef 97, Prinsenbeek
Dierenbegraafplaats Klaverweiden Hoevelakerveenweg 14, HOEVELAKEN
Stichting Huisdieren Crematorium Nederland Olympialaan 10, ROERMOND

Dierencrematorium en dierenbegraafplaats in de volgende plaatsen:

Hoevelaken, Prinsenbeek, Roermond

Dierencrematorium en dierenbegraafplaats in de volgende regios:

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Dierencrematorium en dierenbegraafplaats, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z