Boender & Maasdam B.V., Numansdorp

Rijksstraatweg 74, Numansdorp (Zuid-Holland)

In 1970 besloten T. Boender, A. Boender, A. Maasdam en A. v.d. Linden hun krachten te bundelen en samen een nieuw bedrijf onder de naam Bouwbedrijf Boender en Maasdam b.v.  te beginnen.

In de wijde omgeving, Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en in de Hoeksche Waard, bouwde men woningen, scholen, dorpshuizen en bedrijfsgebouwen. Dit gebeurde in opdracht van gemeenten en woningbouwverenigingen en in eigen beheer.

Het beursgenoteerde IBB-Kondor groep N.V. kocht in 1982 Bouwbedrijf Boender en Maasdam dat toen als zelfstandig bedrijf een goede marktpositie in de regio had verworven met een uitstekende naam. De eerste jaren bleef A. v.d. Linden de scepter zwaaien in het bouwbedrijf, tot tevredenheid van de nieuwe eigenaren. De omzet bleef in die jaren, met zo nu en dan uitschieters, op een stabiel niveau.

Met de fusie tussen de IBB-Kondor groep N.V. en de Wessels bedrijven werd het bedrijf vanaf 1992 een onderneming binnen de nieuwe Kondor Wessels Groep N.V.

In die jaren werden onder leiding van de heer A. Looy ook buiten de regio projecten gerealiseerd. Zo zijn er vakantiebungalows in Domburg en Scherpenzeel gerealiseerd terwijl in Oosterhout (N.B.) diverse appartementencomplexen werden gebouwd.

In 1997 ontstond na de fusie tussen de Kondor Wessels Groep N.V. en de Koninklijke Volker Stevin N.V. de Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. Verdere groei werd mogelijk en de orderportefeuille groeide gestaag. De projecten variëren nu van renovaties en nieuwbouw van bedrijfsgebouwen en woningbouw tot kleinschaliger klantenwerk, al dan niet in eigen ontwikkeling.

Het continu streven om een zelfstandig opererend middelgroot bouwbedrijf, met kwaliteit hoog in het vaandel te zijn, heeft er voor gezorgd dat onze naam en logo een steeds grotere bekendheid geniet. Het bouwen van een eigen kantoor aan de Rijksstraatweg te Numansdorp beschouwen wij dan ook als een bekroning op het werk van jaren en dat is iets om trots op te zijn! Begin 2003 is het nieuwe kantoor betrokken. Tevens is de handelsnaam van de groep gewijzigd in Volker Wessels.

Boender en Maasdam heeft als werkgebied hoofdzakelijk:
- Regio Rotterdam
- De Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden
- Noord-West Brabant.

Wij ontplooien onze activiteiten in de sectoren:
* woningbouw
* utiliteitsbouw
* renovatie- en grootonderhoud
* plan- en projectontwikkeling

Het feit dat wij deel uitmaken van Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. houdt in dat wij zowel kunnen beschikken over alle binnen deze groep aanwezige know-how als over een groot en modern materieelpark.

Wij stellen als bedrijf hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid en zijn daarvoor gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm NEN-ISO 9001 en het VCA**.

De directie bestaat uit H.C.J. van Vliet en G. van Maanen.

Het directieteam wordt ondersteund door de stafafdelingen Financiën & Administratie, Personeel & Organisatie, Projectontwikkeling, Calculatie, Bedrijfsbureau Projectleiding en Inkoop.

Per project wordt een team samengesteld uit medewerkers die werkzaam zijn in de taakgebieden: organisatie, coördinatie en uitvoering. Naar aard en omvang van het project wordt een kwalitatieve en kwantitatieve keuze bepaald met betrekking tot de inzet van het feitelijke bouwplaatspersoneel.

Onze missie luidt:
“Boender en Maasdam wil als regionaal ontwikkelend bouwbedrijf binnen het VolkerWessels concern een betrouwbare, actieve en creatieve bouwpartner zijn die met gemotiveerde mensen samenwerkt om de kwaliteit te leveren die is afgesproken.”

Contact opnemen