Vanwael BVBA, Bellegem (Kortrijk)

Gareelmakersstraat 10, Bellegem (Kortrijk) ( )

Voordelen en eigenschappen van aluminium

Waarom aluminium als dakgoot?
Licht, sterk en duurzaam.

Aluminium is een zeer licht metaal, ongeveer een derde van het gewicht van staal. De sterkte kan variŽren door het gebruik van verschillende legeringen. Dit maakt aluminium geschikt voor zeer vele toepassingen, waaronder ook voor dakgoten en afvoerbuizen.
Corrosiebestendig
Aluminium is zeer corrosiebestendig omdat het van nature een beschermende oxidelaag vormt. De aluminium band die gebruikt wordt voor het profileren van de dakgoot onderging bovendien extra oppervlaktebehandelingen langs weerszijden waardoor de corrosiebestendigheid nog extra verbeterd werd.

Volledig recycleerbaar
Aluminium kan 100% gerecycleerd worden, zonder enig kwaliteitsverlies. Het omsmelten vergt slechts 5% van de energie die oorpronkelijk benut is om primair aluminium te produceren. Waarom zou u niet meehelpen aan het recyclagegebeuren en kiezen voor een aluminium dakgoot?

Afvoerbuizen van voorgelakte aluminium

Eindelijk kunt u met de aluminium regenwaterafvoer afstappen van de traditionele zinken of koperen afvoerbuis aan uw gevel. Dankzij de diverse kleuren kunt u de afvoerbuis laten opgaan in de kleur van de gevel of net laten accentueren met een moderne tint.

De afvoerbuizen zijn vervaardigd uit een voorgelakte 0,7 mm aluminiumband met eenzelfde kwaliteit en kleur als de goten. De afvoerbuis heeft een gefelste naad.

De waterafvoeren zijn evenwel niet naadloos, maar zijn buizen van 3 m met een mof. De verschillende delen worden dus in elkaar geschoven en er komt opnieuw geen laswerk bij te pas. De bijhorende bochten zijn konisch en schuiven dus in de afvoerbuis. Ook hier worden de bochten niet vastgelast aan de afvoerbuis.

Ronde of vierkante regenwaterafvoeren

De ronde hemelwaterafvoer is verkrijgbaar in diameter 80 en 100 mm.
Voor de vierkante afvoerbuis is het gamma beperkt tot 80 x 80.

Bevestiging voor afvoerbuizen
De bevestigingsbeugels, zowel rond als vierkant, voor de afvoeren zijn openschroevende beugels, gegalvaniseerd en gepoederlakt in de kleur van de afvoerbuis.

Het achterste gedeelte wordt in de muur bevestigd met pvc-pluggen en draadschroeven of met slagschroeven.
Het voorste gedeelte wordt op het achterste geschroefd nadat de buis ertussen werd geplaatst.
Alle schroeven zijn roestvrij (inox).

Afvoerbuizen van pvc

Deze afvoerbuizen zijn vervaardigd uit 1.4 mm dikke pvc.
Ronde regenwaterafvoeren verkrijgbaar in diameter 80 en 100 mm, in de kleuren grijs, bruin, wit en zwart.
De pvc-afvoeren zijn het meest gebruikt bij de agro- en industriŽle gebouwen, minder bij woningen, maar daar ligt de keuze bij u.
U zoekt een oplossing voor hemelwaterafvoer en/of isolatiewerken? Vanwael, uw partner voor kwaliteit.

Contact opnemen

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.