Dierfysio Dewi, Lopik

Wielsekade 63 A, Lopik (Utrecht)

Dierfysio Dewi

Als dierenfysiotherapeute maakt Dewi van Mechelen zich hard voor vakkundigheid en professionalisatie van de beroepsgroep. Zij is daarom tot medio 2007 actief geweest in de paardencommissie van beroepsvereniging NVFD. Hier hield zij zich bezig met het organiseren van nascholingsactiviteiten en vormde samen met collega’s het aanspreekpunt met betrekking tot paarden. Op dit moment vormt zij met hen én andere zeer gewaardeerde collega's de Werkgroep Fysiotherapie Paard.

Zoals u kunt lezen op de website heeft Dewi van Mechelen zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de behandeling van paarden. Daarnaast behandelt zij echter met veel plezier andere dieren, met name honden.

Dierfysiotherapie

Dierfysio Dewi biedt dierfysiotherapie aan, een nog jong beroep en hard op weg om eveneens dezelfde status te verkrijgen als fysiotherapie voor mensen. Het is géén alternatieve geneeswijze, maar paraveterinair erkend door het ministerie van Landbouw en visserij sinds 1992.

Opleidingen

Een dierenfysiotherapeut heeft in totaal minimaal 6 jaar studie gevolgd tot specialist vanhet bewegingsapparaat van honden en paarden. Na de vierjarige HBO-opleiding fysiotherapie, wordt de tweejarige specialisatie-studie dierfysiotherapie gevolgd. Bij diplomering wordt de dierenfysiotherapeut ingeschreven in het register van het VWA.

Contact opnemen