Klik hier om de kaart te tonen. U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.
OBD Duin-en Bollenstreek, Lisse

OBD Duin-en Bollenstreek, Lisse

Heereweg 258, Lisse (Zuid Holland)

www.obdlisse.nl

De Onderwijsbegeleidingsdienst Duin- en Bollenstreek stelt zich ten doel de kwaliteit van het onderwijs in de regio Duin- en Bollenstreek te helpen verbeteren.
Wij richten ons daarbij op de volgende gemeenten:
Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout en Warmond.
Om ons doel te bereiken, werken wij samen met alle partijen die bij het onderwijs zijn betrokken: de scholen, de schoolbesturen, de tien gemeenten, de leerlingen en hun ouders.
De Onderwijsbegeleidingsdienst ondersteunt het Rijk, de tien gemeenten en de schoolbesturen bij de ontwikkeling van onderwijsbeleid en bij de uitvoering daarvan. Wij leveren hiertoe adviezen, cursussen, voorlichting, procedures, analyses en leerlingonderzoek.
Onderwijskundigen, psychologen en (ortho)pedagogen werken op basis van hun specialistische kennis nauw samen aan een compleet en samenhangend pakket van producten en diensten.
Individuele Leerlingenzorg
Een van de paradepaardjes van de Onderwijsbegeleidingsdienst is de begeleiding van de individuele leerlingenzorg. Indien een school in overleg met en na toestemming van de ouders voor onderzoek een leerling heeft aangemeld, streven hooggekwalificeerde medewerkers van de dienst, binnen een termijn van zeven weken, deskundige op maat gesneden adviezen te geven.
Algemene Onderwijszorg
De begeleiding van onderwijskundige zaken, niet gericht op een individuele leerling, wordt Begeleiding Algemene Onderwijszorg genoemd. Hierbij kan gedacht worden aan de begeleiding van directies van scholen, aan bemiddeling bij conflicten op school, aan fusiebegeleiding, maar ook aan begeleiding van leerkrachten die andere werkvormen in hun groep willen introduceren.
Veelal zijn de begeleidingsaspecten die gerekend kunnen worden tot de Algemene Onderwijszorg gericht op het vergroten van de mogelijkheden van de school om te veranderen.
Onderwijs Informatie Centrum
Scholen uit de regio Duin- en Bollenstreek kunnen verder naar behoefte gebruikmaken van adviserende en voorlichtende werkzaamheden van de medewerkers van het Onderwijs Informatie Centrum.
Het Onderwijs Informatie Centrum heeft de beschikking over een zeer uitgebreide leermiddelenexpositie, een projectenbank, een orthotheek en een afdeling met educatieve software en audio-visuele middelen. Service kan geboden worden ten aanzien van het "overspoelen" van school-tv-programma's.
Het Onderwijs Informatie Centrum kent de volgende openingstijden:
dinsdag van 10:00 uur tot 13:00 uur (Petra Bürmann)
woensdag van 12:00 uur tot 17:00 uur (Bram van Woudenberg) en
donderdag van 12:00 uur tot 15:00 uur (Petra Bürmann)


donderdag van 15:00 uur tot 17:00 uur en
vrijdag van 10:00 uur tot 13:00 uur
is er de mogelijkheid tot zelfstudie (geen adviseur aanwezig).
(maandag gesloten).
Een beperkte uitleen van materialen is mogelijk!
 
U kunt te allen tijde met ons contact opnemen:
 
Directeur: drs. Peter C. van Dijk.
Algemene informatie: Arja van Hage-de Weerdt.
Bezoekadres: Heereweg 258, 2161 BS Lisse.
Postadres: Postbus 147, 2160 AE Lisse.
Telefoon: 0252-419117.
Telefax: 0252-412889.
E-mail: obd@obdlisse.nl
Geopend: maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Contact opnemen

Contact info

OBD Duin-en Bollenstreek
Heereweg 258
Lisse (Zuid Holland)

www.obdlisse.nl

Trefwoorden: Onderwijsbegeleiding, Schoolbegeleiding, Lisse, OBD, Psychologisch, ondersoek, Leerproblemen, Noord-Holland, Sociaal-emotionele, onwikkeling

Rubrieken: Onderwijs en Onderwijsinstellingen, Schoolbegeleiding

Houd contact