Klik hier om de kaart te tonen. U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.
Crematorium  Rotterdam Hofwijk

Crematorium Rotterdam Hofwijk, Rotterdam

Delftweg 230, Rotterdam (Zuid-Holland)

www.rotterdam.nl/begraafplaats

Crematorium  Rotterdam Hofwijk - Rotterdam


In 2008 is het crematorium geheel vernieuwd. Het moderne gebouw beschikt over eigentijdse condoleanceruimtes voor kleine en grote gezelschappen. Het gebouw is zo ingericht dat twee uitvaartplechtigheden tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Er is een speciale familiekamer waar de familie zich in een besloten sfeer kan voorbereiden op de uitvaartdienst. Kijk hier naar een korte film over crematorium Hofwijk. In 2008 is het crematorium geheel vernieuwd. Het moderne gebouw beschikt over eigentijdse condoleanceruimtes voor kleine en grote gezelschappen. Het gebouw is zo ingericht dat twee uitvaartplechtigheden tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Er is een speciale familiekamer waar de familie zich in een besloten sfeer kan voorbereiden op de uitvaartdienst.

 

Een nieuw Hofwijk, modern en persoonlijk
Bij de inrichting van het gebouw is rekening gehouden met verschillende fases van het afscheid. Bij de entree een verwelkoming. Eenmaal binnen in het gebouw heerst er rust en stilte. Het definitieve moment komt dichterbij. Dan komt het afscheid, op uw eigen manier; uw ritueel, warm en persoonlijk. Daarna is er alle ruimte voor de beleving van verdriet, maar ook van verlichting; voor licht, natuur, ruimte, vrijheid.

Elke ruimte heeft een naam die is geïnspireerd op de Latijnse namen van bloemen. Het gebouw heeft twee aula's, een grote en een kleine. De Calendula (goudsbloem) heeft 150 zitplaatsen en ongeveer 300 staanplaatsen. En Lilium (lelie) heeft 70 zitplaatsen en ongeveer 130 staanplaatsen. Elke aula heeft een eigen familiekamer. Daarin wordt de familie apart ontvangen en kunnen zij geheel zelfstandig koffie, thee, cappuccino, latte macchiato, chocolademelk of fris pakken vanuit de counter. De familiekamers zijn als woonkamer ingericht.
In het gebouw staan ook diverse kunstwerken. Ieder kunstwerk heeft een eigen verhaal. Bij de entree ligt een brochure die van elk kunstwerk een beschrijving geeft.

Faciliteiten, eigentijds en betrokken
Hofwijk is voorzien van moderne en de betere multimedia technologie. U kunt uw persoonlijke foto of foto's, film of muziek presenteren tijdens de plechtigheid. De plechtigheid kan ook worden opgenomen op DVD en binnenkort ook via internet worden vertoond. Op die manier kan uw familie of bekenden die bijvoorbeeld in het buitenland wonen of op dat moment in het ziekenhuis liggen, de plechtigheid toch 'bijwonen'.

Na de plechtigheid is ruimschoots de gelegenheid voor het in ontvangst nemen van de condoleances. De koffiekamers zijn intiem, en toch ruim van opzet.

Afhankelijk van uw wensen serveren wij tijdens de condoleance koffie, thee of frisdranken, met daarbij bijvoorbeeld cake, broodjes of sandwiches. Maar ook een uitgebreide lunch of een borrel behoort tot de mogelijkheden. In principe is alles mogelijk,ook uw bijzondere wensen op dit gebied.In onze folder leest u hier meer over.

Kan het beter? Laat het ons weten
Afscheid nemen doet u maar één keer, daar zijn onze medewerkers zich zeer van bewust. Wij doen er dan ook alles aan om uw uitvaart of die van uw naasten helemaal aan uw wensen te laten voldoen.
Is er toch iets misgegaan, dan proberen wij dat - hoe moeilijk ook - zo discreet mogelijk met u op te lossen. Reacties, tips of opmerkingen over onze dienstverlening, zijn altijd welkom.

Routebeschrijving naar crematorium Hofwijk
Reist u per auto? Klik dan hier voor een routebeschrijving.

Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u de RET buslijn 40. Twee keer per uur rijdt deze bus richting Delft. De rit vanaf het Centraal Station naar crematorium Hofwijk duurt 18 minuten. U hoeft niet over te stappen. Halte Overschie/Hofwijk is uw eindbestemming.
Klik hier voor een kaartje.

Contact opnemen

Contact info

Crematorium Rotterdam Hofwijk
Delftweg 230
Rotterdam (Zuid-Holland)

www.rotterdam.nl/begraafplaats

Trefwoorden: Crematorium, Begrafenis, Begraafplaats, Cremeren, Crematie, Begraven, Rotterdam

Rubrieken: Crematoria, Begraafplaatsen

Houd contact