Klik hier om de kaart te tonen. U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.

Van Silfhout Training en Vorming, Gemert

Drossard de la Courtstraat 85, Gemert (Noord-Brabant)

WhatsApp met Van Silfhout Training en Vorming

www.silfhout.org

Van Silfhout Training en Vorming

'Training' staat voor de cursussen en trainingen die ik geef op het gebied van communicatie. Bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar verbetering van het functioneren van hun personeel kunnen hun keus maken uit een breed aanbod. Heel wat ervaringsjaren staan garant voor een training op maat. Mijn expertise betreft zowel de zakelijke communicatie als de meer persoongerichte communicatie. Wat mij drijft is dat medewerkers met plezier en enthousiasme hun werk kunnen doen en met mij kijken waarin ze een belemmering ervaren in de uitvoering daarvan. Communicatie kun je niet uit boekjes leren, maar theorie mag niet ontbreken in het veranderen of verbeteren van gedrag. Naast het aanbieden van een theoretisch kader is het praktisch oefenen met nieuw gedrag een belangrijk onderdeel in mijn trainingen. De praktijk leert dat cursisten hiermee succeservaringen opdoen en deze integreren in hun werk en privé-leven.

' Vorming' is de andere tak van mijn bedrijf. Vorming is werken met kunstzinnige werkvormen in groepstrainingen en individuele coaching. Kunstzinnige werkvormen zijn schilderen, tekenen en boetseren. Het is een prachtig instrument om mentale beelden los te laten en beelden te laten ontstaan uit het onderbewuste. Deze beelden spreken een andere taal en laten onverwachte dingen zien. Eckart Tolle omschrijft dit als volgt:
“ De oorspronkelijke reden voor kunst is een toegangspoort te zijn tot het heilige. Als je kunst ziet of ervaart, ervaar je jezelf. In kunst zie je jezelf weerspiegeld. In echte kunst schijnt het vormloze door de vorm”.
Voor mij is het belangrijk dat mensen via een andere taal zichzelf kunnen helen. Komen mensen door kunstzinnig te werken in contact met hun innerlijke wereld dan krijgen ze andere informatie dan via hun denken. Met behulp van kunstzinnig werken kan er een heelwording ontstaan tussen lichaam en geest, voelen en denken, hart, hoofd en handen. De cursist hoeft niet kunstzinnig te zijn om aan deze trainingen deel te nemen, maar wel:

* creatief durven zijn
* verwondering toe laten
* bereid zijn tot zelfreflectie
* bereid zijn om de controle los te laten
* spelend durven genieten
* de confrontatie met zijn of haar spiegelbeeld aan te gaan
* risico’s durven nemen
* interesse hebben in patronen die zich herhalen in het leven
* en met liefde zichzelf willen helen

Ik ben zelf ook met kunstzinnige werkvormen bezig omdat dit een helend effect heeft in mijn leven. Het is enerzijds ontspannend, anderzijds geven de beelden mij informatie waar ik met mijn denken in vastloop en dan kan ik weer verder op mijn reis. Ik hoop dat u met mijn bedrijf op reis wil gaan en zich wil laten gidsen door onherbergzaam terrein, groene dalen, woestijnen, lieflijke beekjes, ruige rotspartijen om uw reisdoel te bereiken.

Contact opnemen

Contact info

Van Silfhout Training en Vorming
Drossard de la Courtstraat 85
Gemert (Noord-Brabant)

www.silfhout.org

Trefwoorden:

Rubrieken: Cursussen, Trainingen

Houd contact