Galerie Groot'n Jans, Wierden

Burgemeester van de Bergplein 20, Wierden (Overijssel)

De schilderijen van Ingrid Groeneveld variëren van figuratief-realistisch tot abstract. Grootste inspiratiebron is de natuur. Tulpen, bloemen, zee-en strandlandschappen en mensen, eventueel in abstracte vorm zijn de belangrijkste thema�s in haar werk. Bij alle schilderijen combineert ze twee of meer technieken. Bijvoorbeeld krijt met inkt, inkt met aquarel- en olieverf, zand met pastelkrijt. Schilderen is voor Ingrid ontspanning en hobby: ze werkt als mondhygiëniste en voetreflexologe.

Ingrid schildert vanuit inspiratie, gevoel en spontaniteit. Ze noemt dat zelf een innerlijke drang. Daarom is het voor haar moeilijk om in opdracht te werken. Voor haar is kunst de ultieme koppeling van gevoel en verstand.

Vanaf 1985 heeft ze schilderles. Haar artistieke vorming kreeg ze o.a. bij galerie Bury in Amsterdam en bij Ceréleum de vooropleiding van de kunstacademie in het Zwitserse Lausanne. In Friesland en Drenthe volgde zij lessen bij o.a. Guda de Vries (Nadine), Karin Molleman en Tine Mersmann.

Ingrid Groeneveld heeft op diverse plaatsen geëxposeerd, waaronder het Gezondheidscentrum in Buitenpost, Gemeentehuizen van Beetsterzwaag, Sleen, Nijverdal, Scheemda en Wierden, atelier Van Hulsen in Zeerijp, galerie De Estrik in Surhuisterveen, galerie De Veranda in Feerwerd, galerie Geert W. in Noord-Sleen, Huis Nieuw Rande in Diepenveen, de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, galerie Ook in Hoogeveen, De Kasteelhoeve in IJhorst, galerie De Kiekkast in Ekehaar en op diverse kunstmarkten, oa in Malaucène (Frankrijk).

Haar grootste wens is mensen te laten genieten van haar schilderijen. In haar eigen galerie Grootn Jans te Wierden probeert ze haar doel om de interesse voor kunst bij een groot publiek wakker te maken te realiseren. Want kunst opent de harten van de mensen.
In de galerie exposeert ze met eigen werk, maar geeft ze ook anderen een kans. Ze vindt het fijn om kunstenaars te stimuleren en uit te nodigen. De vernissages zijn altijd heel gezellige happenings waar kunstenaars én genodigden vaak een andere kant van zichzelf laten zien.

Naast de praktijk van de mondhygieniste is hier ook de galerie Gijs en Jo Groeneveld te vinden. Hier vind u o.a. de mooiste aquarellen en bronzen beelden!

Contact opnemen