Klik hier om de kaart te tonen. U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.
www.therapeutvinden.nl, Heerhugowaard

www.therapeutvinden.nl, Heerhugowaard

Mahonialaan 6, Heerhugowaard (Noord-Holland)

WhatsApp met www.therapeutvinden.nl

www.therapeutvinden.nl

www.therapeutvinden.nl

 

ACT - Acceptance and Commitment Therapie

 

Uitgangspunt bij ACT is dat emotioneel lijden (angst, somberheid, woede, onzekerheid) inherent is aan het menselijke bestaan en op zichzelf geen teken is van psychopathologie. Het ziektemodel van de somatische geneeskunde wordt binnen de GGZ vaak gebruikt als metafoor voor psychisch lijden. Hierdoor is de GGZ op een spoor beland waarin emotioneel lijden wordt gezien als symptoom, of afwijking en reden tot behandeling. En dus is het logisch dat we op zoek gaan naar 'oorzaken' voor deze symptomen en syndromen. Vervolgens willen we die met therapie en medicatie trachten weg te nemen. Geluk is immers de culturele norm.


Acupunctuur

Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast.

Ook in Nederland hebben acupunctuurbehandelingen al weer jaren een plek in de gezondheidszorg, met name in wat men noemt de alternatieve gezondheidszorg. In de opvatting van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging ( NAAV) is acupunctuur echter geen alternatief, maar een aanvulling op de reguliere geneeskunde, het voegt iets toe.


Analytische therapie


Wat is analytische therapie

Analytische psychologie is gebaseerd op de denkbeelden van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung, die in de eerste helft van de twintigste eeuw leefde.
De analytische psychologie behoort tot de psychodynamische stromingen (net als de psychoanalyse) en is geschikt voor behandeling van een groot aantal verschillende psychische klachten.


Beeldende therapie

 


Wat is beeldende therapie?

In de bekendste vormen van therapie wordt veel gepraat. Maar lang niet altijd kun je met woorden uitdrukken wat er in je omgaat. Het is soms lastig om erachter te komen wat je voelt en waarom deze gevoelens je leven negatief beïnvloeden.

Sommige mensen zijn juist zo vaardig met taal dat hun gevoel wordt ondergesneeuwd door hun verstand. Ook dan is praten misschien niet de meest voor de hand liggende vorm van therapie.

 

Contact opnemen

Contact info

www.therapeutvinden.nl
Mahonialaan 6
Heerhugowaard (Noord-Holland)

www.therapeutvinden.nl

Trefwoorden: Therapie, Therapeuten, Neurofeedback, Relatietherapie, Psychotherapie, Coaching, Counseling, Heerhugowaard, Noord-Holland

Rubrieken: Therapeuten en Therapieën

Houd contact