Step Up Now, Enschede

Deurningerstraat 3-a, Enschede (Overijssel)

Step Up Now, Enschede

Step Up Now biedt begeleiding aan jongeren die zelfstandig willen gaan wonen, maar die dit niet (geheel) op eigen kracht kunnen bereiken. Wij richten ons op de ontwikkeling van sociale, emotionele en praktische vaardigheden die nodig zijn voor een zelfstandig bestaan in de maatschappij. Step Up Now biedt op een verantwoorde wijze kwaliteitszorg, waarbij we rekening houden met de vragen en behoeftes van de jongere. Kortom, zorg op maat.

Voor wie?

Jongeren tussen de 16 jaar en 25 jaar met:

  • een (licht) verstandelijke beperking en/of;
  • psychiatrische problematiek (ADHD, autisme, borderline etc.).

Om in aanmerking te komen voor begeleiding van Step Up Now heb je een geldige CIZ indicatie nodig in de vorm van een Zorgzwaartepakket. De CIZ indicatie moet afgegeven worden in de vorm van een Persoonsgebonden Budget (PGB). Omdat je voor de duur van je begeleiding een woonruimte tot je beschikking krijgt, betaal je hiervoor een eigen bijdrage/huur. Verblijf kan namelijk niet uit het persoonsgebonden budget betaald worden.

Naast de eigen bijdrage wordt er verwacht dat je zelf in je onderhoud kan voorzien. Dit betekent dus dat je zelf voor eten, drinken en andere levensbehoeften moet zorgen. Tot slot is het natuurlijk erg belangrijk dat de je de juiste motivatie hebt. Je moet het nut er van inzien en zin hebben iets van je leven te maken.

Step Up Now verleent zijn diensten onder meer in Hengelo, Almelo, Twenterand, Hof van Twente, Haaksbergen, Eibergen, Borne en Oldenzaal.

Zelfstandigheidstraining

Contact opnemen

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.