Ambassades en Consulaten

Naar het consulaat voor een visum

Een consulaat is een kantoor dat een land vertegenwoordigt in een ander land. Er worden paspoorten verstrekt aan staatsburgers uit het land dat ze vertegenwoordigen. Daar verstrekken ze ook aan staatsburgers die wonen in het land waar het consulaat gevestigd is. Een Marokkaans staatsburger moet dus naar het Marokkaanse consulaat voor een Marokkaans paspoort. Een Nederlander die naar Rusland wil reizen, haalt een visum bij het Russische consulaat.

Verschil tussen ambassade en consulaat

Een land heeft in een ander land maar één ambassade. In Nederland is de ambassade van een land bijna altijd in Den Haag gevestigd, omdat daar de regering gezeteld is. Ambassadeurs zijn hooggeplaatste diplomaten die hun eigen regering vertegenwoordigen. Consults verrichten enkel kleine diplomatieke handelingen zoals het verstrekken van documenten. Als een land de onafhankelijkheid van een ander land erkent, dan vestigen ze daar een ambassade.

Dat levert soms lastige situaties op. Bijvoorbeeld: de Verenigde Staten heeft geen ambassade in Taiwan omdat ze goede diplomatieke relaties met China willen behouden. Ze erkennen Taiwan dus niet als onafhankelijk land. Er is echter wel een Amerikaans consulaat gevestigd in Taiwan, om de Amerikanen in Taiwan van dienst te kunnen zijn.

Consulaat-generaal en honorair consul

Grote of belangrijke consulaten krijgen soms de naam \'consulaat-generaal\'. Zo\'n consulaat-generaal heeft vaak meerdere gewone consulaten onder zich. Verder hebben sommige landen een \'honorair consul\' of \'ereconsul\'. Dit is een persoon die aangesteld is om de belangen van een ander land te behartigen, maar dit niet als betaald beroep heeft. Veel kleine of arme landen hebben slechts een honorair consul in Nederland, omdat een ambassade of consulaat te duur is.

Bedrijven in Ambassades en Consulaten

CIBT/V & V Visumdienst Frobenstraat 19A, Rotterdam

Ambassades en Consulaten in de volgende plaatsen:

Rotterdam

Ambassades en Consulaten in de volgende regios:

Zuid-Holland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Ambassades en Consulaten, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z