Arbodienst

Arbodienst

Een arbodienst helpt om de werkvloer op uw bedrijf gezond te houden en het ziekteverzuim te verminderen. Het ligt altijd gevoelig om ziekteverzuim zelf aan te kaarten bij uw werknemers. Meestal is niet precies duidelijk wat de oorzaak is. Een arbodienst heeft de kunde en expertise om deze oorzaken in kaart te brengen.

Als werkgever zijn er drie mogelijkheden om het verzuimbeleid te regelen:

  1. Stel een interne arbodienst aan.
  2. Sluit een contract af met een externe arbodienst.
  3. Laat een arbo-deskundige in samenwerking met eigen medewerkers de taken uitvoeren.

De arbodienst brengt de oorzaken van verzuim in kaart

Zo zijn er behalve een ongezonde werkvloer waar zich veel virussen bevinden vaak ook psycho-sociale oorzaken van ziekteverzuim. Een arbodienst heeft hier uitgebreide statistieken over en veel ervaring mee. Ze onderzoeken wat in uw bedrijf de oorzaken van het verzuim zijn en stellen vast hoe ze verbetering gaan brengen.

Tips om ziekteverzuim te verminderen:

  • Zorg voor een goede ventilatie op de werkvloer. De aanwezige lucht bevat vaak meerdere virussen. Met een goede ventilatie verminderd u het aantal virussen op de werkvloer enorm. Een arbodienst is op de hoogte van de wet- en regelgeving omtrent hygiëne en veiligheid op de werkvloer. Zij geven aan hoe hier verbetering in te brengen is. Het laatste dat u wilt is dat er in uw gebouw het \'Sick Building Syndrome\' heerst.
    Veel werknemers krijgen dan last van de zelfde klachten als hoofdpijn, brandende ogen, hoesten en vermoeidheid. Dit kost werkgevers jaarlijks handen vol geld. Een gebrek aan klimaatbeheersing in de werkruimte is hier meestal de oorzaak van. Meer over hoe dit te voorkomen en te bestrijden is vindt u op airco-klimaatbeheer.nl. Zie ook onze rubrieken Afzuiginstallaties en Airconditioning voor bedrijven die uw werkvloer weer fris en gezond maken.
  • Zorg voor een goede werksfeer. Ga zelf ook regelmatig op de werkvloer en breng factoren in kaart die de werksfeer negatief beïnvloeden. Een negatieve werkomgeving heeft een slechte invloed op de psychische gezondheid van uw werknemers. Dit leidt tot een lagere productiviteit en zelfs tot meer ziekteverzuim.
  • Wees goed op de hoogte over hoe uw werknemers hun werk en de werkdruk ervaren. En of er misschien problemen in de persoonlijke sfeer zijn. Als zich hier problemen voordoen dan zullen uw werknemers minder plezier in hun werk hebben, wat weer tot een lagere productiviteit en meer ziekteverzuim leidt. Bovendien waarderen uw werknemers het ook als u actief betrokken bent bij hun situatie.
  • Laat het over aan een arbodienst. Een arbodienst heeft veel ervaring als het gat om de invoer van nieuwe regels over ziekmelding. Ziekteverzuim blijft een gevoelig onderwerp onder uw werknemers. Een arbodienst kan op een verstandige manier nieuwe regelgeving invoeren zonder daarbij uw werknemers voor het hoofd te stoten.

Bedrijven in Arbodienst

Amarant Adviesbureau Sibculoseweg 36, Westerhaar
LogWise Baarnsche Dijk 6B14, Baarn
Workbreak Oudezijds Voorburgwal 95, Amsterdam
Wouters BHV Opleidingen Smidsstraat 17a, Hooge Mierde

Arbodienst in de volgende plaatsen:

Amsterdam, Baarn, Hooge Mierde

Arbodienst in de volgende regios:

Noord-Holland, Overijssel, Noord-Brabant, Utrecht

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Arbodienst, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z