Aanhangwagens

Aanhangwagen nodig?

Heeft u een aanhangwagen nodig? Als u gaat verhuizen, een groot meubelstuk moet vervoeren of veel grond nodig heeft voor uw nieuwe tuin dan kan een aanhangwagen enorm handig zijn! Huur er een voor eenmalig gebruik, of koop er een als u regelmatig spullen vervoerd.

De meeste mensen huren een gewone bakwagen, dit is een kleine aanhangwagen waarbij de twee wielen aan de zijkant van de wagen zitten. Het voordeel hiervan is dat het zwaartepunt dan zo laag mogelijk bij de grond zit.

Ongeremde of geremde aanhangwagen

Een aanhangwagen is ongeremd en geremd verkrijgbaar. De ongeremde aanhangwagen wordt vooral gehuurd door eenmalige gebruikers voor een verhuizing of verbouwing van een tuin. Maar ook doe-het-zelvers en hobbytuiniers kunnen niet zonder. De meest gebruikte van deze soort is de ongeremde IZI Trailer.

Professionele gebruikers zoals aannemers en klusbedrijven kiezen meestal voor de geremde aanhangwagen. Doordat die meeremt en de auto geen duw geeft bij het remmen, kan die zwaarder beladen worden. Let wel op dat u de remmen regelmatig onderhoud.

Rijbewijs vereisten

Voor een kleine aanhangwagen van minder dan 750 kg inclusief laadvermogen heeft u geen apart rijbewijs nodig. Voor een grotere is rijbewijs E vereist. Meer informatie hierover is te vinden op www.rijbewijs-rijbewijs.net.

Aanhangwagens worden niet alleen mechanisch aan de auto gekoppeld, met een elektrische koppeling heeft hij ook achterlicht. Dit is wettelijk verplicht. Sinds 2006 moet hij ook uitgerust zijn met mistachterlicht.

Prijs aanhangwagen

Een nieuwe ongeremde enkelas aanhangwagen kost meestal tussen de €400 en €600. Voor een gebruikte bent u meestal tussen de €100 en €300 kwijt, afhankelijk van de staat waarin hij verkeert. De huurprijs ligt zo rond de €25 per dag.

Bedrijven in Aanhangwagens

AHW Opende Dalweg 14 A, Surhuisterveen
B. Veldjesgraaf VOF Oudendijk 43, Ederveen
MPD service Rucphensestraat 4, St. Willebrord
R&R Economic Solutions Bedrijfsweg 13, Vlissingen

Aanhangwagens in de volgende plaatsen:

Vlissingen, Ederveen

Aanhangwagens in de volgende regios:

Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Zeeland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Aanhangwagens, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z