Accu’s, Startmotoren en Dynamo’s

Accu\'s, Startmotoren en Dynamo\'s

Accu\'s gebruikt men vooral in auto\'s, snoerloos gereedschap, laptops, mobiele telefoons en ruimte apparatuur. Een accu put energie uit een electrochemische stroombron. Het is mogelijk om accu\'s opnieuw op te laden door ze aan te sluiten op een electriciteitsbron. In tegenstelling tot batterijen, die eenmalig gebruikt worden. Oplaadbare batterijen worden ook tot de accu\'s gerekend.

Accu\'s vergelijk je onder andere met elkaar door de energiedichtheid (Wh/kg) en de vermogensdichtheid (W/kg) te meten. De energiedichtheid is het gewicht in verhouding tot de energie die de accu levert. De vermogensdichtheid is het gewicht in verhouding tot het vermogen dat hij kan leveren.

De termen energie en vermogen worden vaak verward: vermogen is energie per tijdseenheid. Het springen over een sloot kost bijvoorbeeld net zo veel energie als dat u een plank pakt, die over de sloot legt en daar overheen loopt. Maar het springen gebeurt in minder tijd en vereist daarom meer vermogen.

Meest gebruikte soorten accu\'s

  • Lithium-ion-accu (Li-on): Dit is de meest efficiënte accu met 140 Wh/kg en ~180 W/kg. Daarbij zit een li-on accu vaak ingebouwd in het apparaat waardoor het niet rendabel is om die te vervangen. Deze accu is kwetsbaar en niet zo vaak opnieuw op te laden, daarom is de li-on accu niet erg duurzaam. De Li-on accu\'s laden relatief snel op en zijn zeer geschikt voor mobiele telefoons en laptops. Er zijn ook duurdere polymeer versies van de Li-on accu\'s verkrijgbaar; deze hebben een groter vermogen.

  • Loodaccu (Pb): Vanwege de hoge stroom die deze accu levert, worden deze meestal gebruikt voor startmotoren van auto\'s. De energiedichtheid (30Wh/kg) en vermogensdichtheid (75 W/kg) zijn wel erg laag. Ook zijn deze accu\'s relatief zwaar en moeten vanwege de zuren die in de accu zitten altijd rechtop staan. Desondanks zijn loodaccu\'s nog erg populair vanwege de lage productiekosten en de hoge stroom die ze leveren.

  • Natrium-zwavel-accu (NaS): Heeft een hoge energiedichtheid (117 Wh/kg) maar een lage vermogensdichtheid (~30 W/kg). Een groot nadeel is dat u deze accu op 300 graden Celsius moet houden, ook als u de accu niet gebruikt. Dit maakt hem alleen bruikbaar in vaste stellingen. Voordeel van deze accu is dat hij zeer lang mee gaat en onbeperkt oplaadbaar is. Van de accu\'s in dit rijtje wordt deze het minst gebruikt.

  • Nikkel-cadmium-accu (NiCd): Deze accu is droog, wat betekent dat er dus geen vloeistoffen in zitten. De energiedichtheid is laag (50 Wh/kg) en de vermogensdichtheid hoog (200 Wh/kg). NiCd accu\'s zijn sneloplaadbaar en geven veel stroom af, wat ze met name geschikt maakt voor snoerloos gereedschap.

  • Nikkel-metaalhydride (NiMH): Kan niet goed tegen hoge en lage temperaturen. De energiedichtheid is laag (60Wh/kg) en de vermogensdichtheid redelijk hoog (175 W/kg). De NiMH accu\'s gebruikt men voornamelijk in mobiele telefoons, laptops en snoerloos gereedschap.

Bedrijven in Accu’s, Startmotoren en Dynamo’s

AccuPlus B.V. Bellstraat 12, Ede

Accu’s, Startmotoren en Dynamo’s in de volgende plaatsen:

Ede

Accu’s, Startmotoren en Dynamo’s in de volgende regios:

Gelderland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Accu’s, Startmotoren en Dynamo’s, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z