Adviesbureau - gezondheidszorg

Waarom een adviesbureau gezondheidszorg? De gezondheidszorg is een dynamisch en complex geheel waarbij vele partijen betrokken zijn, die in verschillende lijnen direct of indirect met elkaar verbonden zijn en ieder hun eigen belangen behartigen. Het hoofddoel blijft uiteraard de patiënt de beste gezondheidszorg te bieden, maar tegelijkertijd spelen de organisatie en de belangen eromheen een belangrijke rol. De vele partijen en belangen vergen een uitstekende organisatie van zorginstellingen. Zelf beschikt een zorginstelling vooral over kennis van de zorg zelf, maar heeft niet altijd de tijd en/of kennis om een organisatie in goede banen te leiden.

Specialisaties adviesbureau gezondheidszorg

Waar een gezondheidsinstelling veel kennis bezit op medisch gebied, hebben adviesbureaus gezondheidszorg vooral veel kennis in huis over de gezondheidszorg als branche. Daarnaast beschikken zij over een groot netwerk van belanghebbenden in de gezondheidszorg, waardoor snel de juiste persoon benaderd kan worden. Adviesbureaus gezondheidszorg bieden advies en ondersteuning bij strategische en beleidsvraagstukken, gespecialiseerde branchekennis en voeren analyses uit. Enkele specialisaties van een adviesbureau gezondheidszorg:

  • Advies en ondersteuning bij strategische en beleidsvraagstukken
  • Bekostigingsvraagstukken
  • Financiële analyses van producten en diensten
  • Kwalitatieve en kwantitatieve analyses
  • Organiseren van meetings
  • Resultaatverbetering en organisatieverandering
  • Strategievorming
  • Samenwerking en fusie
  • Training van kennis en organisatiedoelen
  • Veranderingen doorvoeren

Vaak treden adviesbureaus gezondheidszorg op als interim bij gezondheidsinstellingen, zijn een tijd lang nauw betrokken en vertrekken weer als de gezondheidsinstelling op de goede rit zit.

Klanten adviesbureau gezondheidszorg

Klanten van adviesbureaus gezondheidszorg zijn belanghebbenden als zorgaanbieders, zorgverzekeraars, farmaceuten en (rijks)overheid. Daarnaast moeten ook andere belanghebbenden als vakbonden die de patiëntenbelangen behartigen tevreden gehouden worden. Het einddoel is altijd zoeken naar passende oplossingen voor de opdrachtgever – met inachtneming van de menselijke belangen – die ook standhouden nadat het adviesbureau gezondheidszorg is vertrokken.

Bedrijven in Adviesbureau - gezondheidszorg

CuramIT Interim & Consultancy Schubertweg 14, Veenendaal
Centrum voor Seksuele Gezondheid Amsterdam Sarphatistraat 618, Amsterdam
Elan Advies Waterkeringweg 139, Amsterdam
Z - E Zorg voor Eenvoud Grootstraat 40, Venlo
Zorgprofessie Aart Robberstraat 6, ZALTBOMMEL

Adviesbureau - gezondheidszorg in de volgende plaatsen:

Amsterdam, Veenendaal, Zaltbommel, Venlo

Adviesbureau - gezondheidszorg in de volgende regios:

Noord-Holland, Limburg, Gelderland, Utrecht

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Adviesbureau - gezondheidszorg, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z