Afslank- en Gezondheidsinstituten

DiëtisteDiëtiste nodig?

De diëtiste adviseert u op het gebied van voeding en voedselpatronen. De diëtiste coacht en begeleid u bij de veranderingen in uw eet- en leefstijl. Bij het aanleren van een nieuwe eetstijl hoort vaak ook een nieuwe leefstijl. Dit is zeker niet altijd gemakkelijk.  Om in een goede lichamelijke conditie te komen is goede voeding heel belangrijk. Dit bereikt u door iedere dag genoeg eiwitten, vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Veel mensen denken dat de diëtiste er vooral is om mensen te helpen die af willen slanken. Dit is zeker niet altijd het geval, de diëtiste heeft onder andere patiënten met:

  • Diabetes
  • Eetproblemen
  • Hart- en vaatziektes
  • Kauw- en slikklachten
  • Maag- en darmklachten
  • Ondergewicht
  • Overgewicht
  • Vegetarische voeding
  • Voedselovergevoeligheid (allergie of intolerantie)

Kosten diëtiste

Als u geen aanvullende verzekering heeft die dieetadvies vergoed, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het eerste consult van ongeveer een uur kost meestal tussen de € 80 en € 110, en een vervolgconsult zo'n € 15 tot € 20 per kwartier. Een diëtiste kan in een eigen praktijk werken, maar ook in loondienst zijn bij een ziekenhuis of verzorgingstehuis.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Niet iedereen mag de titel diëtist(e) gebruiken, daarvoor moet het diploma HBO Voeding & Diëtetiek behaald zijn. Het Kwaliteitsregister Paramedici is een register waar diëtisten en andere paramedische zich kunnen registreren. Het KP gaat na of de diëtiste wel aan de opleidingseisen voldoet en beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen als de diëtiste aan deze eisen voldoet, krijgt zij de kwaliteitsregistratie. Iedereen kan het KP raadplegen.

Dieet uit een boek of gids

Tegenwoordig is het erg populair om een bekend dieet uit een boek of gids te volgen. Deze zijn vaak maar niet altijd geschreven door bekende diëtisten. Bekende diëten zijn het Atkins-dieet en het Sonja Bakker-dieet. Dit soort diëten krijgen niet zelden flinke kritiek vanuit het voedingscentrum omdat ze niet tot een gezond eetpatroon leiden. Het is daarom altijd beter om van een gekwalificeerde diëtiste advies te krijgen zodat u het dieet krijgt dat bij uw lichaam past. Er is namelijk niet één dieet dat voor iedereen geschikt is.

Bedrijven in Afslank- en Gezondheidsinstituten

Fit & Health4All Julianasingel 9c, Vlaardingen
Health Centre Centraal-Nederland Ravenswade 132, Nieuwegein
Afslank- & Bewegingsstudio Ingrid Keppelsloot 23, Broek op Langedijk
Anas Beauty & More Bloemenoordplein 38A, Waalwijk
Infraligne Lageham 1, Dongen
Infraligne Lageham 1, Dongen
LifeSwissTimes Cranenburgsestraat 101, Groesbeek
Line Studio Evelien De Sluiskampen 15, Smilde
Linea Afslankstudio Mierloseweg 331, Helmond

Afslank- en Gezondheidsinstituten in de volgende plaatsen:

Dongen, Nieuwegein, Broek op Langedijk, Smilde, Vlaardingen, Helmond, Waalwijk, Groesbeek

Afslank- en Gezondheidsinstituten in de volgende regios:

Noord-Brabant, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Afslank- en Gezondheidsinstituten, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z