Arbeidsbureaus

Een arbeidsbureau is een overheidsinstelling die werklozen helpt bij het vinden van een baan. In Nederland is het grootste en bekendste UWV WERKbedrijf, die vroeger ook de naam arbeidsbureau droeg. Arbeidsbureaus hebben geen winstoogmerk, maar puur een bemiddelende functie met als doel dat werkgevers en werkzoekenden elkaar gemakkelijk vinden. De overheid financiert om die reden ook arbeidsbureaus. Naast de match tussen werkzoekende en werkgever kan u bij een arbeidsbureau ook terecht voor zaken als scholing en hulp bij contract en ontslag.

Wat doet een arbeidsbureau?

Een arbeidsbureau heeft verschillende doelgroepen en biedt daarom ook uiteenlopende diensten aan, voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Wilt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een WW-uitkering? Dan dient u zich in te schrijven bij een arbeidsbureau. Tegelijkertijd komen hier dus vacatures van bedrijven binnen waarop u kan reageren. Arbeidsbureaus helpen ook actief bij het vinden van werk en dragen vacatures aan. Tevens kunt u terecht voor hulp bij (om)scholing en juridische hulp bij bijvoorbeeld ontslag.

Scholing en advies

Heeft u een verouderde opleiding of een vereiste opleiding niet? Dan kan u het arbeidsbureau verzoeken om u te laten bijscholen of omscholen. Arbeidsbureaus werken namelijk samen met bepaalde opleidingsinstituten. Ook als bedrijf kan u werknemers laten bijscholen. Waarvoor u als werkgever ook terecht kan zijn zaken waarmee u te maken krijgt als iemand voor u werkt, zoals de arbeidsovereenkomst, het loon en het vakantiegeld.

Ontslagrecht

Gaat er een werknemer bij u weg of bent u van plan een werknemer te ontslaan? Dan krijgt u als werkgever met veel regels en wetten te maken. Bij het ontslaan van een werknemer dient u een wettelijke ontslagprocedure te volgen. Het arbeidsbureau kan u hierbij adviseren, evenals over de WW-uitkering die u al dan niet moet betalen voor uw ex-werknemer. Afhankelijk van de ontslagreden loopt de ontslagprocedure via UWV of de kantonrechter.

Heeft u dus vragen over alles betreft arbeidsgerelateerde zaken? Benader dan een arbeidsbureau!

Bedrijven in Arbeidsbureaus

Avenzis Frankeneng 114-X, Ede
Emonts Jobcoaching/Personeelsadvies Van Merwijckstraat 25, Horst
Goedhard Adviesbureau Pres. Kennedylaan 61, Middelburg

Arbeidsbureaus in de volgende plaatsen:

Ede, Horst, Middelburg

Arbeidsbureaus in de volgende regios:

Zeeland, Limburg, Gelderland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Arbeidsbureaus, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z