Asbest verwijderen

Asbest verwijderen

Waarom asbest verwijderen? Gebouwen en woningen die tussen de jaren '50 en de jaren '80 gebouwd zijn, bevatten vaak asbest. Toen bekend werd dat dit schadelijk is voor de gezondheid, is men begonnen met asbest verwijderen.

In woningen en gebouwen vind je vaak asbest terug in:

  • Bloembakken
  • Daken
  • Golfplaten
  • Isolatie (brandwering)
  • Rioolbuizen
  • Schoorsteenpijpen

Waarom werd asbest gebruikt?

Asbest is een in de natuur voorkomend mineraal en wordt al duizenden jaren gebruikt. Zo had Karel de Grote in de 9de eeuw een tafelkleed van asbest om zijn gasten te imponeren. Na het eten gooide hij het tafelkleed in de open haart, waar het tot verbazing van zijn gasten geen vlam vatte.

Asbest is sterk, slijtvast, goedkoop, isolerend en niet brandbaar. Door deze goede eigenschappen werd het sinds de oorlog veel toegepast in gebouwen. Toen in de jaren '80 bekend werd dat asbest schadelijk is voor de gezondheid, is men massaal begonnen met asbest verwijderen. Sinds 1993 is het verboden om asbest op wat voor manier dan ook te gebruiken voor een gebouw of product.

Wat kost asbest verwijderen?

De prijs van het asbest verwijderen is afhankelijk van de hoeveelheid die er verwijderd moet worden en hoe makkelijk of moeilijk het te verwijderen is. Om een paar asbest golfplaten te verwijderen bent u rond de € 500,- kwijt. Asbest verwijderen uit een ruimte tot 35m² kost tegen de € 1000,-. Let wel dat de prijzen sterk variëren en afhankelijk zijn van de situatie; dit zijn slechts indicaties.

Mag u zelf asbest verwijderen?

Op eigen houtje asbest verwijderen is in veel gevallen verboden. Daarvoor moet u een gecertificeerd bedrijf inschakelen. Als het risico op het vrijkomen van asbestvezels laag is, mogen ook gewone particulieren asbest verwijderen. Asbestvezels komen vrij als de asbestplaten gebroken worden of in slechte staat zijn.

Wilt u toch zelf asbest verwijderen, vraag dan eerst toestemming aan de gemeente. Als die akkoord gaat dan krijgt u toestemming en de daarbij behorende voorschriften. Dan mag u maximaal 35m² niet-gespijkerde asbestplaten zelf verwijderen.

Risico's van asbest

Blootstelling aan asbest kan verschillende asbestziektes veroorzaken. Bijvoorbeeld: asbetose, asbestpleuritis, longkanker, mesothelioom en pleura verdikking. Deze ziektes openbaren zich meestal pas tientallen jaren na de blootstelling en zijn bijna niet te genezen.

10 resultaten voor Asbest verwijderen gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Asbest verwijderen staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Asbest verwijderen in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden asbest verwijderen:

Pagina:  [1]

Ooistraat 9, 5555 KB ValkenswaardsConstructieweg 22, 3641 SB MijdrechtFlierveldsweg 26, 7554 SP HengeloMarsdiep 30, 2401 XH Alphen aan den RijnKelvinstraat 4, 3846 BV HarderwijkGrondelstraat 46, 6833 DV ArnhemVan Schaikweg 94 K302, 7801 CB Emmen's-Gravenzandseweg 60M, 2291 PE WateringenTennisstraat 15, 3078 ZJ RotterdamGeorge Stephensonweg 31, 3133 KJ Vlaardingen
Pagina:  [1]

Asbest verwijderen regionaal zoeken in ...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Asbest verwijderen, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z