Adviesbureaus - Automatisering

Advies nodig bij het automatiseren?

Automatiseren is het vervangen van menselijke arbeid door machines, computers of computerprogramma\'s. Zo zijn er minder arbeid en grondstoffen nodig en bespaar je dus geld.

Populairste manieren om te automatiseren

Automatiseren komt de laatste tijd het meest voor als:

  • Kantoorautomatisering: vooral het automatiseren van de administratie en het invoeren of verbeteren van de IT-infrastructuur.

  • Industriële automatisering: machines vervangen handwerk, zoals bij het produceren van goederen of het uitvoeren van vaste machinale taken.

  • Grafische automatisering: bijvoorbeeld \'web to print\'; dan wordt informatie die je kiest, uploadt of invult automatisch verwerkt tot een grafisch eindproduct.

Een adviesbureau kijkt voor uw bedrijf wat de automatiseringsmogelijkheden zijn en berekent of dit rendabel zal zijn.

Nog niet alles is te automatiseren

Gelukkig voor de meeste mensen met een betaalde baan, is nog lang niet alles te automatiseren. Als een taak stap-voor-stap beschreven wordt en volgens vaste regels verloopt, dan is de taak in principe te automatiseren. Een taak die veel rekenkracht vereist is ook geen probleem. Het is pas moeilijk voor een computer als patroonherkenning en complexe communicatie een rol gaan spelen.

Neem nou het besturen van een auto of het praten met mensen; bij dit soort processen zijn bijna ontelbaar verschillende uitkomsten mogelijk. Het automatiseren ervan kost ontzettend veel rekenkracht (en dus geld) en is dus niet rendabel. Een mens ziet bijvoorbeeld aan een kleine beweging in het gezicht dat iets ironisch bedoeld is. Een computer zal zo\'n subtiel signaal niet oppikken.

Computer wint quiz

Omdat de computer op het gebied van taal nog zo veel achterloopt op de mens, begon IBM aan de ontwikkeling van de supercomputer \'Watson\'. IBM stelde als doel dat Watson de quiz \'Jeopardy!\' moest kunnen winnen. De eerste versie van Watson deed in 2007 mee, en beantwoordde slechts de helft van alle vragen goed. Dat was bij lange na niet genoeg om te winnen. Met name het herkennen van ironie en raadsels bleek moeilijk voor Watson.

In 2011 deed een verbeterde versie van Watson mee aan de quiz. Hij speelde tegen de twee beste spelers uit de geschiedenis van het programma. Er was een hele ruimte met 2280 processorkernen en 15 terabyte aan geheugen voor nodig, maar ditmaal was Watson zijn tegenstanders te baas. Hij beantwoordde 90% van alle vragen goed. Dit geeft veel hoop om in de toekomst processen te kunnen automatiseren waar complexe sociale interactie aan te pas komt.

Bedrijven in Adviesbureaus - Automatisering

EAS Europe BV De hooge hoek 19a, Renswoude
. ., .
AG&P Software De Amert 160, Veghel
Digitaal Schrijven B.V. Molenvliet 13, Wijk bij Duurstede
FED Consultancy Rentmeesterlaan 87, Tilburg
GXS International Inc. Professor E.M. Meyerslaan 1, Amstelveen
Hoek Detachering Services Lijndonk 4 unit 2.01, Breda
Infotechnology BV Mossellaan 65, Egmond a/d hoef
MBT Mol & De Bruine Techniek Torendijk 45, Kortgene
Micrologix Kerkveldsweg Oost 28, Echt

Adviesbureaus - Automatisering in de volgende plaatsen:

Echt, Tilburg, Renswoude, Breda, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede, Reeuwijk, Rotterdam, Kortgene, Veghel

Adviesbureaus - Automatisering in de volgende regios:

Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Limburg

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Adviesbureaus - Automatisering, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z