Barbecue

De aangename schroeilucht die de barbecue ons brengt terwijl we heerlijk in de zon genieten, vertelt ons: de zomer is nu echt begonnen! Barbecueën is veel meer dan lekker eten. Het is een sociale aangelegenheid waarbij mensen eten, banden aanhalen en seizoenen inluiden. De pret begint al met de barbecueafspraak. Wie bereidt de salades? Wie zorgt voor de sauzen en aardappeltjes? Wie marineert het vlees? De één maakt de barbecue aan, de ander snijdt het stokbrood en dekt de tafel en dan heerlijk samen eten, terwijl de volgende kippenpootjes, spiesjes en in aluminiumfolie gewikkelde maiskolven al liggen te knapperen. Professionele barbecuers en chef koks zijn het erover eens dat barbecueën een heel ander vakmanschap vereist dan koken en vice versa. De barbecue is een wereld op zich inclusief barbecue wedstrijden en de kookboeken die eruit voortkomen.

Barbecue kiezen

Van wegwerp barbecues tot grote professionele barbecues. Wat past bij jou? Hierbij zul je jezelf vragen moeten stellen. Hoe vaak barbecue je? Voor hoeveel mensen? Hoeveel ruimte heb je? Wil je de barbecue kunnen meenemen? Houd je van een rokerige smaak of wil je vooral een barbecue die snel en gemakkelijk in gebruik is? Veel voorkomende soorten barbecues zijn de:

  • Gasbarbecue
  • Houtskoolbarbecue
  • Buitenkeuken
  • Elektrische barbecue
  • Skottelbraai
  • Inbouwbarbecue
  • Rookoven
  • Tuinhaard

Laat je het beste adviseren door een barbecuewinkel. Ook verkopen zij allerlei barbecue accessoires zoals handschoenen, bakplaten, groenteroosters, barbecuehoezen, gasregelaars, houtskool, briketten en aanmaakblokjes.

Houtskool of briketten?

Voor de barbecue bestaan er twee soorten brandstof: houtskool en briketten. Welke werkt voor jou het beste? Houtskool zijn verbrande stukken hout van diverse grootten waarbij de hardere soorten het langste branden. Houtskool wordt heter dan briketten maar brandt ook sneller op. Grill je graag en vaak met dunnere stukken of voorgegaard vlees? Kies dan voor houtskool. Briketten zijn geperst houtskool of geperst zaagsel met papier van gelijke grootte. Briketten zijn lastiger aan te krijgen maar branden regelmatiger op en houden de temperatuur langer vast, veelal door chemische toevoegingen en bindmiddelen. Handig als je lang wilt barbecueën op lagere temperaturen. Bewaar barbecue brandstof op een droge plek van de grond af. Gebruik het liefst bruine aanmaakblokjes, gemaakt van geperst karton met een milieuvriendelijke brandpasta. Deze bevatten geen schadelijke stoffen, zijn reukloos en drogen niet uit.

Voor veilig de barbecue aansteken verwijzen we graag naar BBQ Helden.

Bedrijven in Barbecue

AkhTamar BBQ Van Oosten de Bruijnstraat 175-ZW, Haarlem
Martijn Will Feesten Nieuwe Haagdijk 69 D1, Breda

Barbecue in de volgende plaatsen:

Breda, Haarlem

Barbecue in de volgende regios:

Noord-Brabant, Noord-Holland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Barbecue, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z