Makelaars - bedrijfshuisvesting

Een bedrijfsmakelaar bemiddelt bij de koop en verkoop, huur en verhuur van bedrijfsruimte en regelt contracten, (ver)koopafspraken en (ver)huurafspraken. Een makelaar is in principe een tussenpersoon die zoekt naar een geschikte partij om de bedrijfsruimte eenmalig mee te verhandelen. Hij verzorgt alle zaken die hierbij komen kijken van begin tot eind tot aan de overdracht door de notaris. Een bedrijfsmakelaar verdient aan de courtage die u hem betaalt: een vooraf afgesproken percentage van gemiddeld 1 tot 2 procent van de verkoopprijs. Komt het niet tot een koop, dan hoeft u meestal alleen de door de makelaar gemaakte kosten te vergoeden. U kunt een bedrijfsmakelaar inschakelen bij zowel de aankoop als verkoop van een bedrijfspand. In dat laatste geval krijgt een makelaar de rol van aankoopmakelaar.

Bedrijfsruimte kopen of huren

U zoekt een bedrijfspand. Misschien wordt uw huidige bedrijfspand te klein, is uw klantenkring verschoven qua locatie of heeft u behoefte aan een nettere omgeving. Of wellicht werkt u nu nog vanuit huis en zet u de eerste stap naar een externe bedrijfsruimte! Zowel in het geval van koop als huur is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Deze beschikt over een uitgebreid netwerk en weet precies wat er aan bedrijfsruimte wordt aangeboden op de huidige markt. Met de nodige ervaring, kennis en ondernemerschap op het gebied van bedrijfsmatig onroerend goed begeleidt een bedrijfsmakelaar u bij de koop of huur van een bedrijfspand. U krijgt ondersteuning bij het gehele aankooptraject of de huurtransactie. De volgende vragen worden hierbij in acht genomen:

 • Is de koop- of huurprijs van het bedrijfspand reëel? 
 • Welke contractvoorwaarden zijn wenselijk en reëel? 
 • Is de locatie van het bedrijfspand geschikt om uw wensen te realiseren? 
 • Welke planologische ontwikkelingen spelen er in dit gebied? 
 • Past het imago van uw bedrijf bij het bedrijventerrein?

Tot slot onderhandelt de bedrijfsmakelaar voor u over de prijs.

Bedrijfsruimte verkopen of verhuren

De mogelijkheid bestaat ook dat u zelf een bedrijfspand wilt verkopen of verhuren. In beide gevallen vraagt dit om een deskundige en professionele aanpak voor een succesvol verkoop- of verhuurtraject. Bedrijfsmakelaars weten wat er in de markt speelt en zijn vaak al bekend met voorgenomen verhuisbewegingen van ondernemers. Zo kunnen vraag en aanbod scherp op elkaar worden afgestemd. Daarnaast verzorgen zij het complete verkooptraject en adviseren u bij het nemen van beslissingen. Geen horror van uitgeleefde panden en vervelende huurders die u niet eruit krijgt, maar zorgeloos verhuren. Voorbeelden van zaken waarop een bedrijfsmakelaar let:

 • Welke vraag- of huurprijs moet worden gehanteerd?
 • Wat is uw doelgroep?
 • Via welk netwerk bereikt u uw doelgroep?
 • Wat is de beste manier om uw bedrijfspand te promoten?

Brancheorganisaties

Let er bij uw zoektocht naar een bedrijfsmakelaar ook op of deze is aangesloten bij een brancheorganisatie. Zo bent u ervan gegarandeerd dat u met een betrouwbare en deskundige partij te maken heeft.

 • NVM: Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs
 • VastgoedPRO: de beroepsvereniging voor Nederlandse vastgoedprofessionals
 • VBO Makelaar: Vereniging voor makelaars en taxateurs

Vind vandaag nog een geschikte bedrijfsmakelaar bij Faxgids.nl!

Bedrijven in Makelaars - bedrijfshuisvesting

Bog Makelaardij Westland Edisonstraat 32, 's-Gravenzande
Bog Makelaardij Westland Edisonstraat 32, 's-Gravenzande
De Akkerhof Bedrijvencentrum Akkerseweg 16, Hedel

Makelaars - bedrijfshuisvesting in de volgende plaatsen:

Hedel

Makelaars - bedrijfshuisvesting in de volgende regios:

Zuid-Holland, Noord-Brabant

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Makelaars - bedrijfshuisvesting, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z