Deuren

Stap binnen in de wereld van deuren! Een dagelijks item waar je niet snel bij stilstaat wanneer je de voordeur opendoet, door je woning loopt of de tuindeuren openslaat. Toch vormen deuren een belangrijk onderdeel van ons interieur, niet alleen qua uiterlijk maar ook ter afsluiting van verschillende ruimtes. Er bestaan veel soorten deuren, van standaard vlakke basisdeuren tot klassieke houten deuren. Waarschijnlijk heb je zo je redenen om je te verdiepen in deuren. Misschien sluit een deur niet goed meer en is hij eenvoudigweg aan vervanging toe. Of je moet bepalen welke deuren je in je nieuwe huis wilt. Lastige keuze! Welke plaats in je woning krijgt een deur? Wat past goed in je interieur? Of biedt je als ondernemer diverse deuren aan in jouw doe-het-zelf zaak? In dat geval is het vooral van belang te weten welke deuren het meest in trek zijn.

Soorten deuren

Voor deuren bestaan standaard maten. Natuurlijk kan je een deur op maat laten maken of zelf bij zagen mocht je een afwijkende maat nodig hebben. Deuren worden aangeboden in de breedtes 73, 78, 83, 88 en 93 centimeter en lengtes 201,5 en 211,5 centimeter. Grofweg zijn deuren in te delen in de categorieën ophangdeuren, stompe deuren die in het kozijn vallen, en opdekdeuren, die deels vallen in en deels liggen op het kozijn.

  • Binnendeuren: bijvoorbeeld MDF (geperst board), grenen, verfdeuren, stijldeuren, fineerdeuren, designdeuren of glazendeuren.
  • Buitendeuren: voor- en achterdeuren. Doorgaans gemaakt van massief merbau gecombineerd met MDF, om het isolerend vermogen te versterken.
  • Schuifpuien: vervaardigd van hout of kunststof gecombineerd met glas. Er bestaan hef-schuifpuien en schuif-kieppuien. Deze worden voor tuinen en balkons gebruikt en laten veel licht door.

Deurstijlen

Deuren beslaan een behoorlijk oppervlakte van een interieur en moeten er dan ook goed aansluiten. De voordeur fungeert vaak als visitekaartje van het huis. Welke stijl en kleur vind je mooi? Grofweg vind je bij bouwmarkten en deurenspeciaalzaken de volgende soorten deuren:

  • Modern en retro: strakke uitstraling passend in moderne interieurs. Op de deuren is vaak kunststofpaneel gelijmd, ook glas wordt vaak gebruikt. De deuren zijn meestal gevuld met honingraat of spaanplaat.
  • Klassiek en landelijk: meestal massieve of semi-massieve deuren met lijstjes, denk aan een glas in lood deur. Vaak wordt eiken gebruikt, maar ook wel koto, lauan, sipo of esdoorn.

Deuraccessoires

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om een deur uit te kiezen, kan je ook nog kiezen uit talloze deuraccessoires om je deur te verfraaien:

  • Deurkrukken: deurklinken. Klassiek gekruld of strak en recht.
  • Rozetten: de ronding waarin de deurkruk bevestigd is.
  • Schilden: het langwerpige gedeelte waarop het rozet bevestigd is.

Deuraccessoires zijn meestal uitgevoerd in chroom of messing en bieden de mogelijkheid om je deur een prachtig persoonlijk tintje te geven!

Bedrijven in Deuren

Dupont Deuren Fransiscus Romanusweg 2a, Maastricht
Kiers Bouwbedrijf/Timmerwerkplaats Oosterdiep WZ 26, Emmer Compascuum
Van Nunen Deurenservice Keizerweg 16, Oirschot
Berco-Mobiel Seringstraat 2a, Wezep
Deurtechniek Automatisering Ribbers B.V. Parallelweg 3b, Waspik
Deurtechniek Wondergem B.V. Lieseindsestraat 3 A, Schijndel
Houtindustrie Norhtgo BV Industrieweg 25, Groesbeek
N-tech deuren Van Speijkstraat 14, Haaksbergen
Rozerin B.V. Teijlerstraat 84, Den Haag
Timmerfabriek Voncken B.V. Reeweg 141, Landgraaf

Deuren in de volgende plaatsen:

Bleiswijk, Schijndel, Oirschot, Waspik, Den Haag, Landgraaf, Groesbeek, Haaksbergen, Maastricht, Wezep

Deuren in de volgende regios:

Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Overijssel, Drenthe

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Deuren, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z