Adviesbureaus - Juridisch Advies

Juridisch advies nodig?

Wanneer heeft u juridisch advies nodig? Als u het gevoel hebt dat een persoon of instantie u onrecht aandoet, maar u niet precies weet welke stappen u daartegen moet nemen. Stel dat u door een fout op uw werk ontslagen wordt; mag dit zomaar? Heeft uw werkgever het recht om u om die reden te ontslaan? Of stel dat uw sofa van enkele weken oud al begint te slijten. De fabrikant beweert dat de schuld bij u ligt. Maar u bent er juist zo voorzichtig mee geweest. Wat doet u dan?

Juridisch advies van een specialist of van een advocaat

Door juridisch advies aan te vragen, krijgt u specialistisch juridisch advies in het rechtsgebied die van toepassing is op uw situatie. Kiest u er voor om meteen naar een algemeen advocatenkantoor te stappen, wees u zich dan bewust dat die meestal niet over de specialistische kennis van een juridisch adviseur beschikken.

Wanneer een advocaat?

Een juridisch adviseur is meestal gespecialiseerd in één bepaald rechtsgebied. Hij heeft daarom veel kennis over het gebied waarin uw conflict zich begeeft, en adviseert u welke stappen te ondernemen. Wanneer u op advies van de juridisch adviseur besluit een proces te beginnen, dan neemt u een advocaat. Die is namelijk gespecialiseerd in procesrecht. De adviseur geeft dus alleen juridisch advies, hij mag u niet bijstaan in de rechtszaal.

Geen beschermd beroep

Omdat iedereen in principe juridisch advies mag geven, is het verstandig om te kijken of de adviseur lid is van de NVRA. U weet dan zeker dat hij afgestudeerd is in een rechtenstudie.

Bedrijven in Adviesbureaus - Juridisch Advies in Assen

Rechtshulp Advocaten Stationsstraat 29A, Assen

Adviesbureaus - Juridisch Advies in de volgende plaatsen:

Capelle aan den IJssel, Geldrop, Assen, Enschede, Groningen, Lent, Nijmegen, Kerkrade

Adviesbureaus - Juridisch Advies in de volgende regios:

Gelderland, Zuid-Holland, Drenthe, Limburg, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Adviesbureaus - Juridisch Advies, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z