Mediation

Wat is mediation?

Mediation is bemiddeling bij conflicten die zich doorgaans afspelen op het relationele of zakelijke vlak. Meestal gaat het hierbij om een echtscheiding, familiezaken en arbeidsconflicten. Een mediator stelt zich onafhankelijk op en zoekt samen naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Waarom mediation?

Mediation houdt de weg naar de rechter tegen, iets wat de meeste mensen uiteindelijk liever vermijden. Komt de rechter er aan te pas, dan gaan de kosten immers oplopen en ben je overgeleverd aan zijn oordeel. Geef dus liever in beginsel geld uit aan een mediator in plaats van het conflict zo hoog te laten oplopen, dat een oplossing niet meer mogelijk is en de rechter moet worden ingeschakeld. Een mediator inhuren is goedkoper dan een slepende rechtszaak. Een conflict wordt ook sneller opgelost door een mediator dan door een rechter. Daarbij kan de informele sfeer zorgen voor een constructieve oplossing, waardoor onherstelbare schade aan de relatie wordt voorkomen.

Mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding gaat vaak gepaard met veel emoties die kunnen uitgroeien tot hoogoplopende conflicten. Voordat er geen enkele communicatie meer mogelijk is of zelfs contact niet meer is toegestaan, overweegt u beter mediaton om de weg naar de rechter te vermijden. De meeste conflicten rondom een scheiding gaan over waar de kinderen gaan wonen, de omgangsregeling, kinder- en partneralimentatie, pensioen en bezittingen. Het doel van mediation bij echtscheiding is om samen tot oplossingen te komen, zodat u in goed overleg uit elkaar gaat en een langdurige, kostbare en zenuwslopende rechtszaak vermijdt.

Mediation bij arbeidsconflicten

Heeft u een conflict met uw werkgever? Of heeft uw werknemer zich misschien ziek gemeld met een arbeidsconflict als oorzaak? In dat geval kan een mediator uitkomst bieden om ontslag, waaraan hoge kosten verbonden kunnen zijn, te vermijden. Ook tussen bedrijven of tussen een bedrijf en een klant kunnen conflicten ontstaan. In alle gevallen is een mediator inschakelen een betere oplossing dan de weg naar de rechter. U houdt het zelf in de hand, er is nog ruimte voor een gezamenlijke toekomst en het is goedkoper en minder zenuwslopend dan een advocaat inschakelen om een ingewikkelde gerechtelijke procedure te beginnen.

Heeft u een conflict? Schakel dan mediation in!

Bedrijven in Mediation

Advocatenkantoor Osse B.V. Pelmolen 19, Houten

Mediation in de volgende plaatsen:

Houten

Mediation in de volgende regios:

Utrecht

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Mediation, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z