Adviesbureaus - Milieu en Energie

Zonnepaneel op je dak

Met een zonnepaneel bespaar je op termijn veel geld. Als je er nu een op je dak zet, dan is die binnen 10 jaar terugverdiend. Ook niet onbelangrijk is dat je het milieu spaart. Je verbruikt zo namelijk geen fossiele brandstoffen om de energie op te wekken.

Zonnepanelen produceren overdag energie. Hoe meer de zon op een dag schijnt, hoe meer energie ze produceren. Ook als het bewolkt is produceren ze nog energie. Zit je dan \'s nachts zonder energie? Nee, een zonnepaneel slaat de overdag teveel geproduceerde energie op om \'s nachts te gebruiken. Huishoudens gebruiken na zonsondergang ook de meeste energie.

Andere factoren die invloed hebben op de energieproductie zijn:

  • Invalshoek van de zon: Als de zon loodrecht op het zonnepaneel schijnt, wordt er meer energie geproduceerd.

  • Temperatuur: Omdat materiaal elektriciteit beter geleidt bij lage temperaturen, is er relatief meer energieopbrengst.

  • Type: Sommige duurdere geavanceerde zonnepanelen halen meer energie uit zonlicht.

Zonnepanelen worden steeds rendabeler. Toen zonne-energie in de jaren \'70 van de vorige eeuw in opkomst kwam, was het nog zeer kostbaar en zelden rendabel. Men gebruikte zonnepanelen om het milieu te sparen, niet om geld uit te sparen.

Zonnepaneel van krijstallijn of amorf?

Door snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van zonnecellen is zonne-energie inmiddels wel rendabel. Je boekt er op de lange termijn zelfs zoveel winst mee dat de energiemaatschappij jou gaat betalen voor de energie die je overhoudt. Kijk daarbij wel naar het type zonnepaneel dat je aanschaft. Een zonnepaneel met kristallijn silicium cellen gaat minstens 30 jaar mee. Terwijl een met amorf silicium cellen maximaal 15 jaar mee gaat.

Zonnepaneel prijs

De prijs van een zonnepaneel daalt bijna constant. Een complete installatie om een huis met gezin volledig van energie te voorzien, kost tussen de €10.000 en 15.000. U betaalt voor een zonnepaneelinstallatie op krijstallijnbasis wel iets meer, maar die levert dan ook meer energie op en gaat langer mee. Bij zonnepanelen is goedkoop uiteindelijk duurkoop.

Bedrijven in Adviesbureaus - Milieu en Energie

E&P advies Willem Hedastraat 97, Alkmaar

Adviesbureaus - Milieu en Energie in de volgende plaatsen:

Alkmaar

Adviesbureaus - Milieu en Energie in de volgende regios:

Noord-Holland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Adviesbureaus - Milieu en Energie, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z