Personeelsadviesbureau

Een personeelsadviesbureau is gespecialiseerd in alles wat betreft personeelszaken. Misschien is uw bedrijf gezegend met een kundige afdeling personeelszaken, maar de kans bestaat ook dat u deze niet heeft. Bij de regeling van personeelszaken loopt u dan misschien tegen bepaalde zaken aan waarvan u geen of te weinig kennis heeft. Personeelsadviesbureaus bieden dan uitkomst. U hoeft niet alles zelf uit te zoeken, hetgeen u veel tijd bespaart. Het kan namelijk ingewikkeld zijn om de wet- en regelgeving op het gebied van arbeid door te spitten en toe te passen binnen uw bedrijf. Van een personeelsadviesbureau weet u zeker dat u de juiste kennis verkrijgt.

Taken personeelsadviesbureau

Over het algemeen houden personeelsadviesbureaus zich bezig met de verwerking van de salarisadministratie en advies op het gebied van personeelsbeleid. Daarnaast bieden zij vaak eigen specialisaties aan, zoals mkb of grootbedrijf.

  • advies en ondersteuning bij aannemen nieuw personeel
  • advies bij functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • advies over CAO en/of pensioen
  • advies bij terugdringen verzuim
  • advies bij arbeidsconflict
  • advies bij ontslag
  • begeleiding bij re-integratie
  • opzetten en bijhouden personeelsadministratie
  • verzorgen van opleidingen

Het spreekt voor zich dat een personeelsadviesbureau de actuele ontwikkelingen op het gebied van personele zaken, arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving op de voet volgt, om het te vertalen naar uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Specialisaties personeelsadviesbureau

Enkele veel voorkomende diensten die personeelsadviesbureaus aanbieden zijn interim management, re-integratie en outplacement. Interim management komt van pas bij tijdelijke onderbezetting van personeel, bijvoorbeeld bij zwangerschap of ziekte. Re-integratie helpt bij de juiste handhaving van de Wet Verbetering Poortwachter (WVP), het beheersen van het ziekteverzuim en de verplichte re-integratie inspanningen voor u als bedrijf. Outplacement vergroot de kans op een succesvolle plaatsing van medewerkers bij dreigend ontslag, iets wat veel bedrijven zien als hun verantwoordelijkheid. Komt u er niet uit? Benader dan een personeelsadviesbureau!

Bedrijven in Personeelsadviesbureau

Adloo BV Kortestraat 3, Andelst
APL Werving & Selectie Bureau Paulus Potterstraat 44, Amsterdam
Bureau Grafisch Personeel Klipperwerf 15, Leiden
Kuijper & Van Dreumel Stationsweg 96, ALKMAAR
Psychologisch Adviesbureau ACTA B.V. oranjenassaustraat 18, Zwolle
Van Dooren Personeel & Organisatie Heerenwal 63, Sloten

Personeelsadviesbureau in de volgende plaatsen:

Amsterdam, Zwolle, Alkmaar, Sloten, Andelst, Leiden

Personeelsadviesbureau in de volgende regios:

Friesland, Zuid-Holland, Overijssel

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Personeelsadviesbureau, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z