Sportartikelen en Sportkleding

Een sportwinkel is een winkel waar sportartikelen en sportkleding worden verkocht. In Nederland is Decathlon de grootste sportwinkel. In een sportwinkel kan je nieuwe kleding kopen van verschillende merken, zoals Nike, Adidas en Lotto. Ook kan je bijvoorbeeld sportschoenen, scheenbeschermers, sportverbanden en sportaccessoires kopen. Sportkleding is kleding die bij het sporten aangetrokken wordt. De vorm en het materiaal waarvan het gemaakt wordt, hangt af van de aard van de beoefende sport en kan soms zeer geavanceerde vormen aannemen.

Waarom sportkleding?

Het doel van sportkleding is het beschermen van het lichaam bij een bepaalde beroepsuitoefening. Ook vergroot het de prestatie van de sporter op het sportveld. Een voetballer met de juiste sportschoenen zal bijvoorbeeld beter en sneller kunnen presteren dan wanneer hij die niet heeft. Met zware ongeschikte voetbalschoenen is de voetballer niet in staat de nodige snelheid te bereiken. Sportkleding wordt daarom zo vervaardigd dat er minimum schade aangericht kan worden aan het lichaam.

Soorten sportkleding

Bij de diverse sportsoorten die er beoefend worden belasten de sporters verschillende lichaamsdelen meer dan andere. Ook worden er bij elke sport andere sportaccessoires gebruikt. Enkele takken van sport en de sportkleding die daarbij gebruikt worden zijn:

  • Duiken: bij duiksporten wordt vaak een duikpak gebruikt.
  • Schermen: een beschermend pak met dito gezichtsafscherming.
  • Tennis: een poloshirt, korte broek en tennisschoenen vormen de kleding van deze sporter.
  • Windsurfen: hierbij draagt men vaak een wetsuit.
  • Zwemmen: sommige speciale zwempakken hebben minder weerstand, zoals een gladde zijkant bij een badpak, waardoor een zwemmer tijdwinst kan boeken.
  • Voetbal: voetballers gebruiken vaak een voetbalbroek, voetbalshirt, scheenbeschermers en speciale voetbalschoenen. Voor het pak zelf is het van belang dat het bewegingsvrijheid geeft.

Tegenwoordig bieden veel sportwinkels ook sportartikelen en sportkleding online aan.

25 resultaten voor Sportartikelen en Sportkleding gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Sportartikelen en Sportkleding staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Sportartikelen en Sportkleding in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden sportartikelen en sportkleding:

Pagina:  [1] [2] [3]

Slotplein 23, 2902 HP Capelle Aan Den IJsselKenbelstraatje 27, 4711 CC Sint WillebrordKenbelstraatje 27, 4711 CC SINT WILLEBRORDSchepengraaf 10, 6035 PV OspelGastelseweg 88 -92, 4705 AC RoosendaalVoorsterweg 35, 8042 AA ZwolleWilhelminastraat 38, 4818 SH BredaBroekwal 53, 5268 HA HelvoirtHandelsstraat 60 -B, 7772TR HARDENBERGemmaplein 28, 4615kk Bergen op Zoom
Pagina:  [1] [2] [3]

Sportartikelen en Sportkleding regionaal zoeken in ...

Sportartikelen en Sportkleding zoeken in...

bedrijven uit rubriek sportartikelen en sportkleding

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Sportartikelen en Sportkleding, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z