Nieuw Vennep Window Solutions, Nieuw-Vennep

Nabuccosingel 163, Nieuw-Vennep (Noord-Holland)

Aluminium kozijnEr zijn zeer verschillende kozijnen. Een eerste indeling is er naar materiaalsoort: hout, aluminium of kunststof. Ook binnen een materiaalsoort zijn er weer veel mogelijkheden. Een aantal aspecten kunnen duidelijk afgewogen worden om tot een besluit voor een bepaalde soort ramen te komen:

  • Hoe lang moeten de kozijnen mee?
  • Hoeveel onderhoud wil ik uitvoeren?
  • Is het onderhoud makkelijk uit te voeren?
  • Hoeveel geld kan er besteed worden?
  • In welk huis/gebouw komen de kozijnen, is dit bijvoorbeeld een karakteristiek grachtenpand, een boerderij of een heel modern (strakke vormgeving) huis?
  • Vindt de koper de kozijnen mooi?

Specialisaties

Aluminium kozijnen

KunststofdeurAluminium kozijnen hebben, afhankelijk van de coating, een zeer chique uitstraling. Ze zijn praktisch onderhoudsvrij en gaan heel lang mee. Door hun robuustheid worden ze vaak toegepast in openbare gebouwen. Naast dat ze sterk en duurzaam zijn en in mooie coatings verkrijgbaar, zijn ze in combinatie met goed beslag (hang- en sluitwerk) zeer inbraakwerend. Het uiterlijk is over het algemeen zeer strak zodat de combinatie met oude gebouwen problematisch kan zijn.

Houten kozijnen

Kozijnen binnenHouten kozijnen hebben op veel mensen een enorme aantrekkingskracht. Houten kozijnen zijn er in vele uitvoeringen. Zo kunnen volledig transparante lakken toegepast worden, of bijvoorbeeld White Wash of een dekkende lichte of donkere kleur. Tenslotte is het ook mogelijk alleen aan de buitenkant een aluminium schaal aan te brengen, zodat u niet meer hoeft te schilderen en de ramen er ‘strak’ uitzien. Het spreekt voor zich dat ook houten ramen zeer goed isolerend uitgevoerd kunnen worden.

Kunststof ramen

Kunststof kozijnenKunststof ramen hebben een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. Omdat kunststof kozijnen tegenwoordig verkrijgbaar zijn met een oppervlak dat aanvoelt en eruitziet als houtnerf worden ze zelfs toegepast in oude(re) gebouwen die normaal alleen van houten kozijnen voorzien worden. In Nederland wordt dan vaak onderstaand profiel toegepast waarbij het (draai)raam verzonken is in het kozijn. Het kozijn komt naar voren ten opzichte van het raam en is niet vlak met het raam. De kunststof ramen worden zeer isolerend uitgevoerd.

Meer weten over ons en onze producten? Neem dan eens een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Kunststof kozijnen

Contact opnemen