Alarminstallaties

Alarmsysteem

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een alarmsysteem tegen inbraak. U moet er toch niet aan denken dat inbrekers uw pand binnendringen en daar dan vrij spel hebben. Daarmee komen niet alleen uw spullen in gevaar, maar ook uzelf.

Een alarmsysteem werkt meestal doormiddel van detectie. Bijvoorbeeld een sensor die een beweging detecteerd als iemand langsloopt. Of een contactschakelaar die detecteert of een deur of raam open gaat.

Andere mogelijkheden zijn:

  • Drukknop: als u hier op drukt, krijgt de alarmcentrale het signaal dat er een overval of inbraak gaande is in uw woning of bedrijf.
  • Glasbreukdetector: detecteert een raam dat ingegooid wordt.
  • Kanteldetector: reageert als een machine of auto opgetild wordt.
  • Trildetector: reageert op de trillingen van het doorboren of uitbreken van een muur of kluisdeur.

Als deze systemen iets detecteren gaat er meteen een signaal naar de alarmcentrale waarbij u aangesloten bent. Dit is een meldkamer waar signalen van alarmsystemen ontvangen worden. Van daaruit wordt de politie ingeschakeld.

Bekabeld of draadloos alarmsysteem

Daarbij is er ook nog keuze tussen een bekabeld en een draadloos alarmsysteem. Een bekabeld alarmsysteem gebruikt men vooral voor bedrijfspanden. 's Ochtends bij aankomst schakel je het alarm uit doormiddel van een code die je intoetst. 's Middags of s' avonds bij vertrek schakel je het alarm weer in met die code.

Huizen maken meestal gebruik van een draadloos alarmsysteem. Dat werkt doormiddel van een afstandsbediening. Zo schakel je het alarm van binnenuit in als je veilig in bed ligt. Of je schakelt het alarm van buitenaf in als je naar je auto loopt om te gaan werken. Een draadloos alarmsysteem is eenvoudig mee te nemen als u gaat verhuizen, dus ook geschikt voor huurwoningen.

Behalve inbraken kan een alarmsysteem ook gas, water, rook en hitte detecteren. Deze maken u natuurlijk ook wakker als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Tegelijkertijd krijgt de brandweer een melding dat ze uit moeten rukken. Zo beschermt het alarmsysteem u dus niet alleen tegen inbrekers maar ook ongelukken als een brand die uitbreekt.

Bedrijven in Alarminstallaties in Landgraaf

Dutch Beveiliging Rimburgerweg 307, Landgraaf

Alarminstallaties in de volgende plaatsen:

Zaandam, Deventer, Capelle aan den IJssel, Landgraaf

Alarminstallaties in de volgende regios:

Noord-Holland, Flevoland, Limburg, Overijssel, Zuid-Holland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Alarminstallaties, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z