Architecten en Architectenbureaus

\"Architect\"Architect nodig?

De architect maakt een ontwerp waarmee uw bedrijf zich onderscheid van de vaak saaie gebouwen die men veel in steden vindt. Hij gaat voor uw toekomstige pand op zoek naar de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit, zodat het mooi en praktisch tegelijk is.

Wat doet een architect?

Een architect ontwerpt gebouwen zoals huizen, kantoren en fabrieken. De opdrachtgever (een particulier of organisatie) geeft dan eerst zijn wensen door aan de architect. Die maakt dan een eerste schetsontwerp met daarbij een schatting van de kosten. Als de opdrachtgever en de architect het daarover eens zijn dan maken zij een bestek. Dit is een soort offerte met de technische, juridische en administratieve details van het uit te voeren bouwwerk.

Pand laten herstellen door een architect

Behalve hele nieuwe gebouwen ontwerpen, zijn er ook architecten die zich gespecialiseerd hebben in;

  • Renovatie: Een oud gebouw herstellen en vernieuwen zodat het weer bruikbaar of bewoonbaar is.
  • Restauratie: Een oud gebouw of monument opknappen en in ere herstellen.
  • Uitbreiding: Een bestaand gebouw uitbreiden door er een nieuw gebouw aan of uit te bouwen.

Het is ook mogelijk om verschillende architecten een schets te laten maken voor uw nieuwe pand op grond van het no cure, no pay principe. Dat wil zeggen dat uw alleen gaat betalen voor het ontwerp dat u uiteindelijk kiest. Zo krijgt u ook een goed beeld van de verschillende beschikbare architecten en bepaalt u zelf bij wie uw plan voor een nieuw pand in goede handen is.

Bouwen volgens de regels

Niet alleen de opdrachtgever en de architect moeten het met elkaar eens zijn. Ook de gemeentelijke en overheidsinstanties zoals bouw- en woningtoezicht moeten het plan goedkeuren. Een architect is op de hoogte van de strenge bouwregels die er in Nederland gelden. Als er onenigheid is over het bouwplan met een overheidsinstantie dan voert hij zelf het overleg.

Als dat rond is dan gaat het plan naar de aannemer. Die zorgt voor de uitvoering van de daadwerkelijke bouw. Eventueel houdt de architect nog toezicht op het bouwproces om te zorgen dat de bouw zo goed mogelijk volgens het ontwerp verloopt.

Beschermde titel

De titel \'architect\' is beschermd. Daarvoor moet een universitaire opleiding bouwkunde afgerond zijn en is twee jaar relevante werkervaring nodig. Alle personen die die titel mogen gebruiken staan in het architectenregister.

Architect nodig voor een nieuw pand? Vraag een offerte aan bij een van de architectenbureaus onder deze tekst.

Bedrijven in Architecten en Architectenbureaus in Lelystad

YellowTwig Kolbergstraat 19, Lelystad

Architecten en Architectenbureaus in de volgende plaatsen:

Rijswijk, Amsterdam, Zwolle, Rotterdam, Eefde, Bussum, Lelystad, Helmond, Odijk, Barendrecht, Klarenbeek, Den Haag

Architecten en Architectenbureaus in de volgende regios:

Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Flevoland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Architecten en Architectenbureaus, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z