Astrologen

Astroloog

Een astroloog maakt aan de hand van de stand van de zon en planeten een horoscoop.   Hij neemt aan dat er een verband is tussen de stand van de zon en planeten en de gebeurtenissen hier op aarde. Zo hoopt hij meer te weten te komen over persoonlijkheden en gebeurtenissen in het verleden en de toekomst. Je persoonlijke horoscoop laten maken door een geschoold astroloog omvat veel meer dan de korte tekstjes die in kranten en tijdschriften staan.

Tijdschrift astroloog

Bij astrologie maakt men onderscheid tussen de populaire en serieuze variant. Populaire astrologie (ook wel zonnetekenastrologie of popastrologie genoemd) vind je meestal in de vorm van korte horoscopen in tijdschriftrubriekjes. In een klein verhaaltje staat dan wat er in grote lijnen de komende dag of week voor elk sterrenbeeld gaat gebeuren. Dit voorspelt de astroloog aan de hand van de zonnestand. De schrijver van dergelijke stukjes is meestal geen geschoold astroloog.

Omdat er 12 sterrenbeelden zijn, doet de populaire astroloog een voorspelling op basis van maar 12 variabelen. Dan zijn er dus slechts 12 verschillende persoonlijkheden mogelijk op een wereldbevolking van 7 miljard mensen. De geschoolde astroloog neemt deze vorm van astrologie dan ook niet serieus. Bij serieuze astrologie houdt men namelijk met veel meer elementen rekening dan alleen de zon. Bijvoorbeeld de;

 • huizen.
 • aspecten.
 • ascendant.
 • planeten.

Ascendant

Een belangrijk element in iemands horoscoop is zijn ascendant. Volgens de moderne astroloog bepaalt het ascendant iemands lichamelijke verschijning en iemands persoonlijke kijk op het leven. De astroloog bepaalt de ascendant aan de hand van de tijd en plaats waarop iemand geboren is. Tegenwoordig kun je op sommige websites ook zelf je ascendant berekenen.

Astrologie over de hele wereld

Over de hele wereld probeert men al vele eeuwen lang aan de hand van de sterren de grote vragen van het leven te beantwoorden. De belangrijkste stromingen van astrologie op een rijtje:

 • Arabische astrologie. Bloeide niet lang na de komst van de Islam op. Al-Kindi was de belangrijkste Arabische astroloog.
 • Babylonische astrologie. Dit is de eerste georganiseerde vorm van astrologie. Ontstaan in het tweede millennium voor Christus.
 • Chinese astrologie. Werkt ook met een dierenriem met sterrenbeelden. Die verandert echter eens per jaar in plaats van eens per maand. Zo is 2012 het jaar van de draak. Het jaar waarin je geboren bent, bepaalt wat je sterrenbeeld is. Op Wikipedia staat een handig overzicht om te zien welk Chinees sterrenbeeld je hebt.
 • Hellenistische astrologie. Dit systeem is afgeleid van het Babylonische en vormt de bakermat van de huidige westerse astrologie .
 • Tibetaanse astrologie. Deze vorm is ontstaan in India. Een Tibetaanse astroloog voorspelt onder andere hoe oud iemand kan worden.
 • Vedische astrologie. Ook wel Indiase astrologie genoemd. Deze vorm focust zich op wat men concreet kan verwachten in het leven. De astroloog voorspelt dan bijvoorbeeld welk beroep en maatschappelijke positie iemand gaat behalen.
 • Westerse astrologie. De moderne astroloog uit het westen past vooral deze stroming van astrologie toe. Die is ontstaan in de 2de eeuw en vooral gebasseerd op de Hellenistische astrologie.

Een professioneel gemaakte persoonlijke horoscoop kan je veel duidelijkheid geven over het verleden en de toekomst van je leven. Neem contact op met een van de astrologen hieronder om je persoonlijke horoscoop te laten maken.

Bedrijven in Astrologen in Zuid-Holland

Dyotish Rahasyam Varnasingel 42, Rotterdam
Dyotish Rahasyam Varnasingel 42, Rotterdam

Astrologen in de volgende plaatsen:

Rotterdam, Heerhugowaard

Astrologen in de volgende regios:

Zuid-Holland, Noord-Holland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Astrologen, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z