Accountants

Accountant inhuren

U bent waarschijnlijk niet gaan ondernemen omdat u boekhouden zo leuk vindt. Of werkt u als zelfstandig accountant? De uitzondering op de regel! Maar de meeste ondernemers lopen nu niet bepaald warm voor hun financiële administratie. Hier komt de accountant om de hoek kijken. Zijn werkzaamheden bestaan over het algemeen uit beroepsmatig jaarrekeningen controleren, jaarrekeningen opmaken en de financiële administratie voeren. Accountant is, in tegenstelling tot een boekhouder, een wettelijk beschermd beroep en vereist een speciale opleiding.

Diensten accountant

Een accountant kan ook over zijn eigen specialisaties beschikken, maar de basiswerkzaamheden worden als volgt onderverdeeld:

  • Boekhoudstukken nakijken en corrigeren.
  • Zowel privé- als gerechtelijke expertise met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen.
  • De analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico’s.
  • Boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen organiseren en advies verstrekken over boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen.
  • De boekhouding van derden.
  • Verstrekken van belastingadvies. 
  • Bijstaan van belastingplichtigen.
  • Vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Een accountant kan zowel in dienst zijn als extern werkzaamheden voor u verrichten, afhankelijk van uw behoeften en de grootte van uw onderneming.

Goede accountant vinden

De grootste nachtmerrie van een ondernemer is wel een accountant die verkeerd werk levert. Een fikse nabetaling aan de Belastingdienst, een aankomend faillissement dat te laat gesignaleerd is, een belastingvoordeel dat is blijven liggen, u moet er niet aan denken. Bedenk dat beroepsorganisaties een belangrijke rol spelen bij de opleiding tot en bijscholing van een accountant. Ook stellen zij standaarden op om de kwaliteit van de accountantswerkzaamheden te bevorderen. De nationale beroepsorganisaties hebben zich internationaal verenigd in de International Federation of Accountants (IFAC). Trek dus na of uw accountant aangesloten is bij een beroepsorganisatie.

Bedrijven in Accountants

RAAK Accountants en Belastingadviseurs B.V. Aphroditestraat 57, Tilburg
Ketelaar-Schmaal B.V. Lilienthalplein 1, Stadskanaal
VDGC Accountants & Belastingsadviseur Huis ter Heideweg 12, Zeist

Accountants in de volgende plaatsen:

Stadskanaal, Tilburg, Zeist

Accountants in de volgende regios:

Utrecht, Noord-Brabant, Groningen

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Accountants, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z