Advocaten en Advocatenkantoren

Advocaten

Advocaten staan u bij tijdens juridische conflicten. Advocaten zijn meestal gespecialiseerd in bepaalde rechtsgebieden. De bekendste is natuurlijk de strafrechtadvocaat. Die verdedigt mensen die verdacht worden van een strafbaar feit, bijvoorbeeld doodslag, diefstal of verkrachting.

Iedereen kent wel de heroïsche scènes in films en series van de advocaat die de ten onrechte beschuldigde verdachte na een vlammend betoog alsnog vrijgesproken krijgt. De bekendste rechtbankfilm is misschien wel \'A Few Good Men\'. Hier krijgt de advocaat (Tom Cruise) na een scherp betoog zelfs een getuige (Jack Nicholson) zo ver dat hij zijn zelfbeheersing verliest en bekend opdracht gegeven te hebben tot een moord. Kijk op youtube de beroemde scene.

De advocatuur is heel veelzijdig. Het merendeel van de advocaten houdt zich bezig met hele andere zaken. Die hebben weinig gemeen met de advocaten die u kent uit bekende films. Zo heb je behalve strafrecht onder andere nog:

  • Arbeidsrecht

  • Consumentenrecht

  • Schadevergoedingsrecht

  • Civiel recht

  • Bestuursrecht

etc.

Als iemand voor de rechtbank moet verschijnen is hij verplicht zich te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Uitzonderingen zijn zaken voor de kantonrechter, kort gedingen en strafzaken. Hier mag de gedaagde zichzelf verdedigen als hij daarvoor kiest.

Als u enkel juridisch advies nodig heeft, neem dan contact op met een juridisch adviesbureau. Hier zijn juristen in dienst met specialistische kennis die u adviseren of het in een bepaalde zaak verstandig is om te procederen of niet. Zie ook onze rubriek Adviesbureaus - Juridisch Advies.

Zijn advocaten duur?

Advocaten hebben meestal geen vaste tarieven; die spreekt u zelf af met de advocaat. Meestal ligt het tarief tussen de 100 en 200 euro per uur. Enkele van de bekendste strafrecht advocaten in dit land, zoals Bram Moszkowicz en Gerard Spong, zitten wel behoorlijk ver boven dit tarief. Als u onder een bepaalde inkomensgrens zit, dan heeft u recht op \'gesubsidieerde rechtsbijstand\'. De overheid vergoedt dan een deel van de kosten van de advocaat.

Advocaten werken meestal voor een advocatenkantoor. De personen die daar in dienst zijn, zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

  • Stagiair: is minder dan 3.5 jaar in dienst

  • Medewerker: is volwaardig advocaat maar meestal minder dan 10 jaar in dienst

  • Partner: is meer dan 10 jaar in dienst en mede-eigenaar van het kantoor

Uiteraard vraagt een partner een hoger uurtarief dan een stagiair.

Landelijk Advocatentableau

Advocaten staan op het Landelijk Advocatentableau; hier zijn alle advocaten in Nederland te vinden. Als een advocaat niet in die lijst staat dan mag hij zijn beroep niet uitoefenen. Ga voor meer informatie over juridische conflicten naar http://www.juridischloket.nl. Op http://www.advocatenoverzicht.nl/ vindt u een overzicht van bijna alle advocaten met hun tarieven en specialismen.

Bedrijven in Advocaten en Advocatenkantoren

Aberson Advocaten Bisonspoor 1228, Maarssen
Aberson Advocaten Bisonspoor 1228, Maarssen
Aberson Advocaten Bisonspoor 1228, Maarssen
Advocaten Okkerse en Schop Meenthoek 11, Lelystad
Advocaten Okkerse en Schop Versterkerstraat 4 B, Almere
Advocatenkantoor L.C.A. Diederen De Hoogstraat 63B, Landgraaf
Advocatenkantoor Osse B.V. Pelmolen 19, Houten
Advokatenkollektief Utrecht Plompentorengracht 14-16, Utrecht
AG advocaten Parklaan 1, Rotterdam
Buren van Velzen Guelen Johan de Wittlaan 15, Den Haag

Advocaten en Advocatenkantoren in de volgende plaatsen:

Veldhoven, Maarssen, Nijmegen, Maastricht, Sittard, Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Hengelo, Groningen, Leiderdorp, Hoogeveen, Zwolle, Lelystad, Leeuwarden

Advocaten en Advocatenkantoren in de volgende regios:

Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Flevoland, Noord-Holland, Gelderland, Groningen, Overijssel, Drenthe

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Advocaten en Advocatenkantoren, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z