Afbouwbedrijven

De afbouw begint

Tijdens de afbouw worden de puntjes op de i gezet. Als de basis van het gebouw er staan dan wordt er begonnen met het:

  • zetten van deuren, ramen en kozijnen
  • bouwen van niet-dragende wanden en plafonds
  • leggen van de vloerbedekking
  • plaatsen van ingebouwde verlichting

etc.

De afbouw vindt plaats na de ruwbouw en voor de oplevering. Meestal verzorgt een aannemer al deze fases, maar soms worden ze ook uitbesteed aan een afbouwbedrijf. De opdrachtgever stelt dan een kaal gebouw beschikbaar met alleen funderingen, muren, vloeren en een dak.

Afbouw plafonds

Een belangrijk deel van de afbouw is het plafond, hieruit heeft u de keuze tussen:
Systeemplafonds: zorgt voor meer brandveiligheid, een prettige lichtreflectie en een betere akoestiek voor uw kantoor.
Gipsplafonds: zorgt voor een betere geluids- en thermische isolatie en een hoge brandveiligheid. Als u een gipsplafond decoratief afwerkt krijgt het ook nog een fijne uitstraling.

Afbouw wanden

Daarnaast worden er tijdens de afbouw vaak nog wanden gezet, bijvoorbeeld:
Scheidingswanden: deze niet-dragende wanden scheiden de bestaande ruimtes in kleinere ruimtes. Deze wanden worden vaak gebruikt om grote ruimtes op te delen in kantoren.
Voorzetwanden: de oude beschadigde muur wordt bedekt door een nieuwe, mooi afgewerkte wand. Deze wanden worden vaak gezet om oude panden weer een frisse uitstraling te geven.

Na de afbouw volgt de oplevering. Dan kijkt de opdrachtgever of de aannemer de plannen wel uitgevoerd heeft zoals die vooraf afgesproken zijn. Er is een verschil tussen de voorlopige en de definitieve oplevering; de voorlopige is er om de gebreken te noteren, de aannemer is dan verplicht die te herstellen. De definitieve oplevering gebeurt één jaar na het einde van de bouwwerkzaamheden. Het gebouw wordt dan in gebruik genomen.

Nooit begonnen met de afbouw

Op Wikipedia staat een mooie verzameling van gebouwen die nooit afgebouwd zijn; de zogenaamde 'Grote nutteloze werken'. Deze noemen we ook wel hedendaagse ruïnes. Door een stokkende financiering of plotselinge overbodigheid werden deze gebouwen nooit opgeleverd.

41 resultaten voor Afbouwbedrijven gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Afbouwbedrijven staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Afbouwbedrijven in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden afbouwbedrijven:

Pagina:  [1] [2] [3] [4] [5]

Wilhelminastraat 9, 4153 BA BeesdWittezeestraat 29, 8226 BP LelystadJulianastraat 47, 6433 GB HoensbroekAurora 182, 6412 GK HeerlenRaadhuisplein 1, 6711 DE EdeJan van der Heijdenstraat 29, 2806 AP GoudaWilhelminastraat 31, 6621 BA DreumelEerste Ceramstraat 18 A, 1095 BL AmsterdamHelena Mercierstraat 6 HS, 1066 AL AmsterdamH.J. Algrastraat 35, 1067 WK Amsterdam
Pagina:  [1] [2] [3] [4] [5]

Afbouwbedrijven regionaal zoeken in ...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Afbouwbedrijven, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z