Auto's - Tuning

Autotuning

Met autotuning voer je de prestaties van je auto op of pas je het uiterlijk aan zodat die meer opvalt en een sportieve uitstraling krijgt. Autotuning bestaat al lang, maar in Nederland pas echt populair door de film The Fast and the Furious uit 2001.

Met autotuning maak je het zo gek als je het zelf wilt. Het is mogelijk om met lichte tuning bijvoorbeeld de spoilers te vervangen of een nieuwe geluidsinstallatie in je auto te bouwen. Maar door de auto zwaar te tunen heb je pas echt veel invloed op zijn prestaties: je voert dan bijvoorbeeld de motor op.

Autotuning tips

Onder jongeren is autotuning een populaire bezigheid. Als beginner is het verstandig om er in het begin een ervaren tuner bij te hebben die meer verstand heeft van autotechniek. Enkele tips om als beginner wel aan de slag te kunnen:

  • Werk in een goed verlichte droge ruimte. Autotuning is lastig als je niet alles goed kunt zien.
  • Begin pas als je al het benodigde gereedschap hebt. Het zou jammer zijn als je halverwege moet stoppen omdat je wat mist.
  • Forceer niks. Als een moer vastgedraaid goed vastgedraaid zit, draai hem dan niet nog strakker aan. Soms is bij demontage brute kracht nodig, maar begin altijd eerst voorzichtig.
  • Houd er een papiertje bij waar je opschrijft waar je alle schroeven, bouten en onderdelen vandaan haalt. Wel zo makkelijk als je ze weer terug wilt plaatsen.
  • Ervaring is de beste leermeester. Dit geldt zeker voor autotuning. Na een tijdje zal de binnen- en buitenkant van de meeste auto's geen geheimen meer voor je kennen waardoor het tunen vlot en soepel verloopt.

Autotuningbedrijf

Als je zelf wat minder technisch bent aangelegd, ga dan naar een in autotuning gespecialiseerd bedrijf. Hier weet je zeker dat het tunen secuur gebeurt met een professionele afwerking. Vooral bij het tunen van de motor is dit aan te raden; dit is voor de meeste beginnende tuners vrij ingewikkeld.

6 resultaten voor Auto's - Tuning in Zuid-Holland gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Auto's - Tuning in Zuid-Holland staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Auto's - Tuning in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden auto's - tuning in Zuid-Holland:

Pagina:  [1]

Violierstraat 7, 2292 DN WateringenDekkershoek 117, 2552 DD Den HaagLorentzweg 33A, 3208 LJ SpijkenisseDeutzstraat 8A, 2342 AC OegstgeestStrickledeweg 117, 3125AV SchiedamHageweg 1-A 0241, 4311 NB Bruinisse
Pagina:  [1]

Auto's - Tuning regionaal zoeken in ...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Auto's - Tuning, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z