Bed and breakfast

Droom jij er ook weleens van om een bed and breakfast te beginnen? Dan ben je niet de enige! Veel mensen willen ooit nog eens een bed and breakfast beginnen ergens in het buitenland. Er hangt een zekere zweem van avontuur omheen. In Nederland speelde er zelfs een tijdje een televisieserie met een bed and breakfast in Buenos Aires als setting: Julia\'s Tango. In eigen land vind je ook heel wat bed and breakfasts, meestal gevestigd bij mensen thuis of aan huis. Vaak is een bed and breakfast een extra inkomen voor de eigenaar, maar soms ook een hoofdbron. Door de kleinschaligheid en omdat een bed and breakfast zo dicht bij het persoonlijke leven van de eigenaar gevestigd is, heerst er een intieme sfeer. Je krijgt veel persoonlijke aandacht, informatie over uitstapjes in de omgeving en er is tijd voor een goed gesprek. De eigenaar doet meestal ook alles zelf, van schoonmaak tot ontbijt.

Verschil bed and breakfast en hotel

Wat is nu precies het verschil tussen een bed and breakfast en een hotel? Je merkt het eigenlijk meteen al aan de persoonlijke sfeer. Een bed and breakfast geeft een meer home away from home gevoel. Maar er zijn meer kenmerken:

  • Een bed and breakfast is klein en intiem, een hotel is massaler en anoniemer.
  • Een bed and breakfast leent zich vaak goed voor een klein gezelschap.
  • De eigenaar heeft meer tijd voor een praatje met zijn gasten.
  • Het ontbijt wordt traditioneel bereid door de eigenaar en is meestal van culinaire kwaliteit.
  • Je leert sneller andere gasten kennen, bij het ontbijt maar ook daarbuiten.
  • Hotelkamers zijn wel iets goedkoper doordat ze grootschalige kortingen kunnen aanbieden.
  • Een bed and breakfast wordt meestal beheerd door een zelfstandige, hotels zijn vaak onderdeel van een keten.
  • Een hotel wordt vaak geboekt wegens de bedrijfsvoorzieningen en gunstige ligging, bijvoorbeeld ten opzichte van het vliegveld, een bed and breakfast dankzij de mooie ligging.

Het ontbijt wordt geserveerd in de eigen kamer of in een gezamenlijke ruimte. Vaak is er ook een gezamenlijke tuin, zitkamer of keuken aanwezig. Soms moet je een badkamer delen.

Extra\'s bed and breakfast

Je vindt bed and breakfasts zowel in steden als buitenaf, bijvoorbeeld in een kunstenaarsatelier in hartje Amsterdam of nabij de Veluwe. Of wat dacht je ervan om even helemaal tot rust te komen in een bed and breakfast in de Achterhoek? Bed and breakfasts bieden vaak korting aan op activiteiten in de omgeving dankzij een samenwerkingsovereenkomst. Doordat bed and breakfasts dikwijls een eigen thema hebben, worden er soms ook extra\'s aangeboden. Een bed and breakfast gehuisvest in een mozaïekatelier leert je  bijvoorbeeld meer over mozaïek of je mag zelf mozaïeken. Hetzelfde geldt voor een bed and breakfast gevestigd bij een kunstenaarsatelier dat een kennismaking of workshop aanbiedt in teken- en schildertechnieken of boetseren. Vaak zie je het thema ook terug in de kamers en dat is nu precies wat een bed and breakfast zo heerlijk persoonlijk maakt!

Bedrijven in Bed and breakfast

Bed & Breakfast Design Naarden Jan Massenstraat 17, Naarden
De Eikengaarde Schoolstraat 8, Valthe
Erve Höwerboer Oldenzaalsestraat 40, Ootmarsum
B&B De Pastorie Termunten Johannes Herwagiusstraat 16, Termunten
B&B Heerlijck Slaapen Kalverringdijk 17, Zaandam
B&B Maastricht Largostraat 4, Maastricht
B&B Maastricht Largostraat 4, Maastricht
B&B Slim Balearenlaan 36, Amsterdam
B&B Slim Balearenlaan 36, Amsterdam
Bed and Breakfast Geuchies Lheeweg 6, Dwingeloo

Bed and breakfast in de volgende plaatsen:

Amsterdam, Ootmarsum, Exloo, Middelburg, Maastricht, Dwingeloo, IJzendijke, Numansdorp, Aardenburg, Reuver, Zaandam, Valthe, Naarden, Deurne, Veelerveen

Bed and breakfast in de volgende regios:

Noord-Holland, Drenthe, Overijssel, Limburg, Groningen, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Flevoland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Bed and breakfast, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z