Bedden en matrassen

Het juiste matras is onontbeerlijk voor een geslaagde nachtrust. Maar wat is juist? Niets zo persoonlijk als een matras! Al zal iedereen eenzelfde slechte ervaring hebben met harde vakantiematrassen. Maar sliepen je grootouders nog als rozen op hun springverenmatras, jij vond het als kind misschien leuk om erop te springen, 's nachts lag je te turen naar de schaduwfiguren op de muur. Om je lekker uitgeslapen te voelen is het belangrijk aandacht te besteden aan het type matras dat bij jou past. Door een goede nachtrust krijgt je lichaam de kans om zich 's nachts te herstellen, waardoor je overdag beter functioneert. Slaap je slecht, dan voel je je vermoeid en kan je zelfs lichamelijke klachten krijgen. Het beste laat je je adviseren door een beddenzaak voor het juiste matras.

Een matras kopen

Iedere slaper heeft zijn eigen voorkeuren voor een matras. De een houdt van een zacht matras waar je een beetje in wegzakt, de ander weer van een stevig, iets harder matras. Wat voor jou het juiste matras is hangt behalve van voorkeur ook af van zaken als: hoeveel je 's nachts transpireert, lichaamsbouw en gewicht, slaaphouding, eventuele lichamelijke ongemakken zoals reuma, enzovoort. Matrassen zijn er in de volgende materialen:

  • polyurethaan
  • binnenvering
  • latex
  • koudschuim
  • lucht
  • water

Hoe een matras ligt wordt mede bepaald door de bedbodem. Bodems zijn er in spiraalbodem, lattenbodem of verstelbare bodem. Ga gewoon uitgebreid liggen op de verschillende matrassen in beddenspeciaalzaken om tot de juiste keuze te komen.

Een bed kopen

Tot slot hebben we natuurlijk een bed nodig waarop we ons matras leggen. In je studententijd was het misschien nog geoorloofd om op de grond te slapen, daarna niet meer! Prettig liggen speelt hierbij een rol, maar nog meer het esthetische gedeelte. Wat vind je mooi? Past het in de slaapkamer? Grofweg bestaan er drie soorten bedden:

  • Ledikant: of bedombouw. Hierin ligt een bedbodem en een matras. Je kan kiezen tussen een houten of stalen ledikant.
  • Boxspring: het hotelbed. Letterlijk een doos met veren. Bestaat uit enkel een bedbodem waar een matras opgelegd wordt.
  • Waterbed: het matras bestaat uit een of meerdere kunststofzakken met water. Je kan kiezen uit een hardside waterbed, softside waterbed of lichtgewicht waterbed.

Hierop bestaan natuurlijk varianten, zoals een verlaagd of verhoogd bed of een liftbed. Ook kan je een ledikant met aangehechte nachtkastjes kopen en met of zonder hoofd- of voeteneind. Misschien wil je meteen een complete slaapkamer aanschaffen inclusief nachtkastjes, kledingkasten en kaptafel. Kijk gerust eens rond in een beddenzaak voor het juiste matras en bed!

1 resultaten voor Bedden en matrassen in Genemuiden gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Bedden en matrassen in Genemuiden staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Bedden en matrassen in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden bedden en matrassen in Genemuiden:

Pagina:  [1]

Schering 25, 8281 JW Genemuiden
Pagina:  [1]

Bedden en matrassen regionaal zoeken in ...

Bedden en matrassen zoeken in...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Bedden en matrassen, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z