Uitvaartverzorging

Begraven of cremeren?

De eerste vraag die bij uitvaartverzorging vaak opkomt is: Wilde de overledene begraven of gecremeerd worden? In sommige gevallen heeft de overledene voor zijn dood al een voorkeur uitgesproken. Daarna komen de eventuele wensen van de overledene aan bod, plus die van de nabestaanden. Het hangt er sterk vanaf of de overledene plotseling uit het leven gerukt is of tijdens een lang ziektebed uitgebreid zijn afscheid kon overdenken. Daarnaast zijn er ook mensen die, vaak door het overlijden van een naaste, hun wensen al hebben vastgelegd. Het afscheid, van rouwkaart tot koffietafel, wordt in de regel vormgegeven met behulp van een uitvaartbegeleider.

Uitvaartverzorging

Uitvaartverzorging bestaat uit heel wat stappen en onderdelen die ingevuld moeten worden bij overlijden. Volgens de wet dient u alles binnen zes dagen voor te bereiden. In deze moeilijke tijd is het prettig om bijgestaan te worden door een uitvaartbegeleider die u helpt om de noodzakelijke dingen te regelen. Waar moet u allemaal aan denken?

  • Rouwstoet: Uit hoeveel volgauto's bestaat de rouwstoet? Wie zit in welke auto?
  • Opbaren: Kiest u voor opbaring, doet u dit dan thuis of in het uitvaartcentrum? Kiest u voor een kist of een baar? Wilt u helpen bij het afleggen van de overledene?
  • Cremeren of begraven: Kiest u voor cremeren, wat wilt u dan met de as doen? In een urn laten bijzetten of meenemen? Verwerken in een sieraad of uitstrooien? Kiest u voor begraven, dan moet u nadenken over een kist en grafsteen.
  • Rouwkaarten: Een rouwkaart geeft familieleden, vrienden en kennissen een aandenken en een kort overzicht van gegevens.
  • Overlijdensbericht: Een overlijdensbericht in de krant(en) stelt minder bekenden en mensen van wie geen contactgegevens bekend zijn op de hoogte.
  • Online overlijdensbericht: Hier wordt steeds meer voor gekozen, mede door het grote bereik. Een goed voorbeeld is Mensenlinq.nl.
  • Rouwbloemen: Elke soort rouwbloem en elke vorm rouwboeket heeft een andere betekenis. Ook vertellen rouwbloemen iets over de smaak en het karakter van de overledene.
  • Afscheidsceremonie: Wilt u de afscheidsceremonie houden in de kerk of in een uitvaartcentrum? Wie spreekt er en in welke volgorde? Hoe is de zitting? Waar ontvangt u de gasten na afloop en wat wilt u serveren?

Na de afscheidsceremonie heeft u nog te maken met de nazorg. Zo zult u verschillende instanties moeten informeren. Bepaalde organisaties zoals de Belastingdienst, werkgevers en banken vragen een bewijs van overlijden. Ook kan er een testament opgesteld zijn omwille van de erfenis. Verder moeten er nog bankzaken, verzekeringen en eventuele uitkeringen worden gewijzigd.

Uitvaartverzekering

Heeft u al een uitvaartverzekering? Misschien denkt u er liever niet over na. Begrijpelijk, maar een uitvaartverzekering dient er vooral voor om uw nabestaanden niet met onverhoopte kosten achter te laten. De kosten voor een uitvaart lopen in Nederland al snel op tot duizenden euro's. Daarom is het goed om eens na te denken over een uitvaartverzekering. U kunt dit gemakkelijk en snel online regelen via internet. Sparen voor uw uitvaart is ook een optie.

Zorg ervoor dat uw uitvaartverzorging geregeld is nu u nog leeft!

5 resultaten voor Uitvaartverzorging gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Uitvaartverzorging staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Uitvaartverzorging in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden uitvaartverzorging:

Pagina:  [1]

Seringstraat 16, 6744 WZ EderveenTarweakker 23, 4341 MD ArnemuidenFazant 8, 5161 SC Sprang CapelleZandkuilweg 8, 6051 HV MaasbrachtBoerhavelaan 19, 9728 LG Groningen
Pagina:  [1]

Uitvaartverzorging regionaal zoeken in ...

Uitvaartverzorging zoeken in...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Uitvaartverzorging, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z