Afzuiginstallaties

Afzuiginstallatie

Een goede afzuiginstallatie is erg belangrijk voor de gezondheid van uw werknemers. Die zorgt er voor dat ze stof en vervuilde lucht niet inademen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers, zorg daarom voor een goede afzuiginstallatie. Bij een afzuiginstallatie kijkt men vooral naar of hij stof moet afzuigen, lasrook moet afzuigen of alleen de luchtkwaliteit moet verbeteren.

Afzuiginstallatie voor stof

In fabriekshalen is stof soms explosief. Daarom moet aan afzuiginstallatie voor stof voldoen aan de ATEX norm. De ATEX is een richtlijn die men hanteerd op plaatsen waar een ontploffingsgevaar heerst. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent of er in uw bedrijf een ATEX risico is.

Afzuiginstallatie voor lasrook

Lasrook is minder zwaar dan lucht en stijgt daarom vanzelf op. Hierdoor ontstaat aan de bovenkant van de ruimte een rookdeken. Het inademen van deze rook kan op korte termijn metaaldampkoorts veroorzaken. Op de lange termijn veroorzaakt het siderosis en stijgt de kans op longkanker.

Ruimtelijke ventilatie of bronafzuiging

Bij ruimtelijke ventilatie is de afzuiginstallatie ergens in het plafond of de muur bevestigd. Die ververst de lucht in de hele ruimte. Bij bronafzuiging staat stationaire of mobiele apparatuur bij de bron van de luchtvervuiling; bijvoorbeeld een lasser of een machine. Laat een in afzuiginstallaties gespecialiseerd bedrijf de lucht in uw ruimte opmeten. Zo is te zien welk type er nodig is en of het huidige systeem aan vervanging of reparatie toe is.

Airconditioning

Een airconditioner past de warmte en luchtvochtigheid in een ruimte aan. Zo verdwijnt dus niet het vuil uit de lucht van een ruimte, maar het teveel aan warmte en vocht. Dit houdt de temperatuur en luchtvochtigheid in uw woning of bedrijf op een aangenaam niveau. Zie www.airco-klimaatbeheer.nl voor meer informatie en handige tips over airconditioning.

Bent u van plan airconditioning aan te schaffen of wilt u uw huidige airconditioning systeem laten repareren? Zie dan onze rubriek airconditioning!

Bedrijven in Afzuiginstallaties in Zutphen

Van Helsdingen Techniek Holtmaatweg 2a, Zutphen
Van Helsdingen Techniek Holtmaatweg 2a, Zutphen

Afzuiginstallaties in de volgende plaatsen:

Zutphen, Apeldoorn

Afzuiginstallaties in de volgende regios:

Overijssel, Gelderland

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Afzuiginstallaties, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z