Aggregaten

Aggregaat

Een aggregaat is een apparaat dat elektriciteit opwekt. Een aggregaat is dus niet afhankelijk van een aansluiting op het lichtnet en heeft zijn eigen energiebron. Meestal gebruikt men dit apparaat als er geen aansluiting op het lichtnet mogelijk is of als noodstroomvoorziening voor het geval de stroom uitvalt.

Aggregaat of een generator?

De termen aggregaat en generator worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil is dat een aggregaat een motor heeft en een energiebron (brandstof) om die motor te laten draaien. Een generator werkt met behulp van een externe energiebron.

Welke moet ik hebben?

Afhankelijk van hoeveel energie er nodig is en hoe lang dat nodig is, kiest u voor een bepaald type aggregaat. Er zijn kleine aggregaten voor elektrisch gereedschap en grote aggregaten om een heel evenement van stroom te voorzien. Als er energie nodig is voor een groot evenement is dan zijn er zelfs meerdere aggregaten nodig.

Om dit van te voren in te schatten is het een goed idee om contact op te nemen met een van de bedrijven in deze gids die aggregaten verhuren. Zij maken dan een inschatting van welke aggregaten er nodig zijn, hoeveel er nodig zijn en hoeveel brandstof (benzine of diesel) dit gaat kosten.

Noodaggregaat

Veel belangrijke gebouwen zoals ziekenhuizen, waterzuiveringen en vliegvelden hebben een noodaggregaat, ook wel noodstroomdiesel genoemd. Die zorgt er voor dat essentiële apparaten toch blijven werken als de stroom uitvalt. De noodaggregaat blijft werken zolang er genoeg brandstof is.

Aggregaat kopen

Als u regelmatig stroom buiten het lichtnet nodig heeft dan is het natuurlijk ook mogelijk om een aggregaat te kopen. De prijs hangt af van hoeveel vermogen het aggregaat heeft. Een kleine handzame voor elektrisch gereedschap heeft u al voor minder dan duizend euro. Voor een grote die een evenement van stroom kan voorzien, moet u rekenen op enkele tienduizenden euro\'s. 

Bedrijven in Aggregaten

Energy On Tour Postbus 3102, Stramproy
Van Happen Aggregaten Quinten Matsyslaan 39, Eindhoven
Barth Aggregaten BV Noord Voorstraat 43, 's-Gravendeel

Aggregaten in de volgende plaatsen:

Eindhoven, Stramproy

Aggregaten in de volgende regios:

Limburg, Zuid-Holland, Noord-Brabant

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Aggregaten, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z