Auto's - Sloperijen en -demontage

Autosloperij

Auto total loss? De autosloperij neemt uw autowrak dan voor niets over, zodat u ervanaf bent. Een autowrak zit namelijk nog boordevol bruikbare onderdelen en materialen. Die waardevolle onderdelen demonteert men bij een autosloperij, om de auto vervolgens te slopen zodat die klaar is voor recycling.

Occasions en onderdelen bij de autosloperij

Als uw auto plotseling total loss raakt, is het natuurlijk handig om tijdelijk een goedkope tweedehands auto te hebben. Gelukkig staan er bij de autosloperij regelmatig voor weinig geld occasions te koop. Na een reparatie en een keuring, mogen deze auto\'s gewoon weer de weg op.

Van auto\'s die gesloopt worden, bewaart men wel de goede onderdelen. U kunt bij de autosloperij dus ook terecht voor goedkope gebruikte onderdelen. Een licht beschadigd onderdeel is dan altijd goedkoper dan een onderdeel dat nog in perfecte staat is. Een kleine kras verlaagt de prijs dus al.

Autosloperij wordt milieubewuste autodemontage

Vroeger was een autosloperij een grote verzamelplek van autowrakken die opgestapeld lagen te wachten om in de shredder vermalen te worden tot schroot. Had u interesse in een bepaald onderdeel, dan moest u zelf rondkijken op het terrein van de autosloperij. Bij de sloop en recycling van de auto\'s raakte een groot deel van de materialen verloren. Dankzij nieuwe wetgeving voor de autosloperij, verloopt dit proces de laatste jaren veel milieuvriendelijker: het recyclingpercentage is wettelijk vastgesteld op 85%.

Wanneer is een auto total loss?

Met de term total loss bedoelt men meestal \'economisch total loss\': een term die vooral autoverzekeraars gebruiken. Als de reparatie van een auto niet meer economisch verantwoord is, spreekt men van economisch total loss. De reparatiekosten zijn dan hoger dan het verschil in dagwaarde van de auto vóór en ná het ongeval. Een voorbeeld:

Waarde van auto vóór het ongeluk (dagwaarde):     € 15.000,-
Waarde van auto ná het ongeluk (dagwaarde):       €   5.000,-
Verschil:                                                             € 10.000,-

Als de reparatiekosten hoger dan € 10.000,- zijn dan loont het niet meer om de auto te repareren. De auto is dan economisch total loss en rijp voor de autosloperij.

De auto kan echter ook technisch total loss zijn. Hier is sprake van als het technisch niet meer mogelijk is om de auto te herstellen. Er is dan bijvoorbeeld ernstige brand- of waterschade. Of de chassis of de carrosserie is zo vervormd dat reparatie of vervanging niet meer mogelijk is. Ook dan mag de auto naar zijn laatste rustplaats: de autosloperij.

Bedrijven in Auto's - Sloperijen en -demontage

A. Dubois & Zonen V.O.F. Putsmolentje 19, Ossendrecht
A. Dubois & Zonen V.O.F. Putsmolentje 19, Ossendrecht
Autodemontage Nijs Molenveld 18, Millingen aan den Rijn
Autodemontagebedrijf de Amstel Amsteldijk Noord 93, Amstelveen
Autodemontagebedrijf Th. van Gils BV Poolsterstraat1, 's-Gravenhage
Autorecycling Joure B.V. Haskerveldweg 4, Joure
Autorecycling Joure B.V. Haskerveldweg 4, Joure
Autosloperij Ham Nijkerkerstraat 27, Amersfoort
De Relder Autodemontagebedrijf Ommelpad 14, Ospel

Auto's - Sloperijen en -demontage in de volgende plaatsen:

Joure, Ossendrecht, Amersfoort, Ospel

Auto's - Sloperijen en -demontage in de volgende regios:

Noord-Brabant, Friesland, Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland, Utrecht

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Auto's - Sloperijen en -demontage, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z