Acupunctuur

De acupuncturist

In China bestaat de acupuncturist al duizenden jaren en is daar nog altijd heel populair. Communistisch leider Mao beval de acupuncturist zelfs aan als vervanger van de gebruikelijke anesthetist die chemische verdoving toepast.

Acupunctuur is een oude Chinese behandelmethode. Hierbij drukt men bepaalde plaatsten van het lichaam aan met stalen naalden. Het doel is om het evenwicht tussen het energielichaam en het fysieke lichaam te herstellen.

Verschillende soorten acunpuncturisten

Er zijn inmiddels veel verschillende vormen van acupunctuur; enkele van de bekendste zijn:

  • Traditionele acupunctuur: hier gaat de acupuncturist op dezelfde wijze te werk als al duizenden jaren in China gebruikelijk is.

  • Electroacupunctuur: de acupuncturist laat stroompjes door het lichaam van de patiënt lopen en trekt daaruit conclusies over de energetische toestand van de patiënt.

  • Ooracupuncturist: dit is geen klassiek Chinese vorm van acupunctuur. Volgens deze acupuncturist bevinden zich in het oor punten die overeenkomen met verschillende organen in het lichaam.

  • Schedelacupunctuur: deze acupuncturist plaatst naalden in de schedelhuid. Dit wordt vooral toegepast na een hersenbloeding of ander hersenletsel.

  • Segmentale acupunctuur: dit is een arts die acupunctuur toepast vanuit de westerse diagnostiek. Hij prikt dieper en alleen op de plaatsen die nodig zijn om het medische probleem te beïnvloeden.

Voor- en tegenstanders van acupunctuur

De acupuncturist is niet onomstreden. Het werkelijke effect van acupunctuur blijkt moeilijk vast te stellen. Men neemt over het algemeen aan dat het een matig pijnstillend effect heeft. Voor- en tegenstanders beweren bewijs te hebben voor de werkzaamheid of onwerkzaamheid van acupunctuur.

In Nederland is acupunctuur niet erkend als medisch beroep; het wordt gezien als een alternatieve geneeswijze. Dat betekend dat er geen algemeen aanvaard wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit ervan.

Acupressuur

Acupressuur is gerelateerd aan acupunctuur. Dit is een massagetechniek waarbij men de energieën van het lichaam regelt door bepaalde punten op het lichaam aan te drukken. Hiervoor gebruikt men meestal de vingers. Meer informatie over Oosterse geneeswijzen bij massagebehandelingen vind je op www.massage-gezonde-ontspanning.nl.

7 resultaten voor Acupunctuur gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Acupunctuur staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Acupunctuur in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden acupunctuur:

Pagina:  [1]

Schoolstraat 8, 6581 BG MaldenBernadottelaan 6B, 3527 GB UtrechtWeimarstraat 80, 2562 HA Den HaagLoseweg 37, 7315BB ApeldoornHobbemakade 15, 7204 BK ZutphenOliestraat 22a, 5301 BB ZaltbommelRanonkelweg 1, 2651 MX Berkel en Rodenrijs
Pagina:  [1]

Acupunctuur regionaal zoeken in ...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Acupunctuur, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z