Antiek

Waarom een antieke kast?

Een antieke kast geeft uw huiskamer een tijdloos karakter. Trends in interieur en inrichting zijn constant aan verandering onderhevig. Maar de antieke kast heeft de tand des tijds doorstaan en heeft na meer dan honderd jaar nog steeds een vaste plaats in menig huiskamer. Antiek is de verbintenis met het verleden; iedere antieke kast heeft zijn eigen verhaal.  

Een nieuwe kast heeft natuurlijk ook aantrekkingskracht, maar verliest na een tijdje onze interesse. Decennia later duikt zo'n kast dan weer op als vintage en hip. Maar om echt antiek genoemd te mogen worden moet de kast meer dan honderd jaar oud zijn. Het meeste antiek komt uit de 17de, 18de en 19de eeuw.

Tips voor de aanschaf van een antieke kast:

  • Om de kast echt op waarde te schatten is het beter om hem in het echt te bekijken. Zo ontdekt u wellicht mankementen.
  • Laat de antieke kast bekijken door iemand die er verstand van heeft als u twijfelt over het prijskaartje.
  • Informeer naar de openingstijden van de antiquair, die zijn regelmatig afwijkend.

Prijs van een antieke kast

Het prijskaartje hangt sterk af van;

  • De staat waarin de kast verkeert.
  • Of de maker bekend of zelfs beroemd is.
  • Waar de kast vandaan komt.
  • Van welke houtsoort de kast gemaakt is.
  • Hoe oud de kast is.

Over het algemeen kost een antieke kast tussen de € 800 en € 8000. De prijs van een zeer groot of zeer exclusief model ligt vaak nog veel hoger.

Antieke kast verkopen

Bij veel antiquairs is het ook mogelijk om uw antiek te verkopen. Stuur wat foto's van het object dat u wilt verkopen of ga er mee langs. Daar bekijkt men de kwaliteit en eventuele gebreken van het object, zodat een reële prijs afgesproken kan worden. Als een antiek object zeer bijzonder blijkt te zijn, dan is de antiquair vaak ook bereid om zelf langs te komen voor de taxatie.

Antieke kast restaureren

Na veelvuldig gebruik of een ongelukje kan antiek beschadigt raken. Bezoek dan een antiek restaurateur om het weer in goede staat te laten  brengen. Voor waardevolle antiek is het ook belangrijk dat het goed onderhouden wordt. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten bij een restaurateur. Zo blijft uw antieke kast altijd in de beste staat.

2 resultaten voor Antiek in Noord-Brabant gevonden. Meer bedrijven in de rubriek Antiek in Noord-Brabant staan op de volgende pagina's. U kunt ook naar Antiek in heel Nederland zoeken.

Voor u gevonden antiek in Noord-Brabant:

Pagina:  [1]

Vughterstraat 277, 5211 GE Den BoschNautilusstraat 148, 5015 AR Tilburg
Pagina:  [1]

Antiek regionaal zoeken in ...

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Antiek, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op.

Bladeren door de rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z