Bedden en matrassen

Het juiste matras is onontbeerlijk voor een geslaagde nachtrust. Maar wat is juist? Niets zo persoonlijk als een matras! Al zal iedereen eenzelfde slechte ervaring hebben met harde vakantiematrassen. Maar sliepen je grootouders nog als rozen op hun springverenmatras, jij vond het als kind misschien leuk om erop te springen, \'s nachts lag je te turen naar de schaduwfiguren op de muur. Om je lekker uitgeslapen te voelen is het belangrijk aandacht te besteden aan het type matras dat bij jou past. Door een goede nachtrust krijgt je lichaam de kans om zich \'s nachts te herstellen, waardoor je overdag beter functioneert. Slaap je slecht, dan voel je je vermoeid en kan je zelfs lichamelijke klachten krijgen. Het beste laat je je adviseren door een beddenzaak voor het juiste matras.

Een matras kopen

Iedere slaper heeft zijn eigen voorkeuren voor een matras. De een houdt van een zacht matras waar je een beetje in wegzakt, de ander weer van een stevig, iets harder matras. Wat voor jou het juiste matras is hangt behalve van voorkeur ook af van zaken als: hoeveel je \'s nachts transpireert, lichaamsbouw en gewicht, slaaphouding, eventuele lichamelijke ongemakken zoals reuma, enzovoort. Matrassen zijn er in de volgende materialen:

  • polyurethaan
  • binnenvering
  • latex
  • koudschuim
  • lucht
  • water

Hoe een matras ligt wordt mede bepaald door de bedbodem. Bodems zijn er in spiraalbodem, lattenbodem of verstelbare bodem. Ga gewoon uitgebreid liggen op de verschillende matrassen in beddenspeciaalzaken om tot de juiste keuze te komen.

Een bed kopen

Tot slot hebben we natuurlijk een bed nodig waarop we ons matras leggen. In je studententijd was het misschien nog geoorloofd om op de grond te slapen, daarna niet meer! Prettig liggen speelt hierbij een rol, maar nog meer het esthetische gedeelte. Wat vind je mooi? Past het in de slaapkamer? Grofweg bestaan er drie soorten bedden:

  • Ledikant: of bedombouw. Hierin ligt een bedbodem en een matras. Je kan kiezen tussen een houten of stalen ledikant.
  • Boxspring: het hotelbed. Letterlijk een doos met veren. Bestaat uit enkel een bedbodem waar een matras opgelegd wordt.
  • Waterbed: het matras bestaat uit een of meerdere kunststofzakken met water. Je kan kiezen uit een hardside waterbed, softside waterbed of lichtgewicht waterbed.

Hierop bestaan natuurlijk varianten, zoals een verlaagd of verhoogd bed of een liftbed. Ook kan je een ledikant met aangehechte nachtkastjes kopen en met of zonder hoofd- of voeteneind. Misschien wil je meteen een complete slaapkamer aanschaffen inclusief nachtkastjes, kledingkasten en kaptafel. Kijk gerust eens rond in een beddenzaak voor het juiste matras en bed!

Bedrijven in Bedden en matrassen

Divan Concept - Woonkamer, slaapkamer en eetkamer meubels Nieuw Mathenesserstraat 35, Rotterdam
Nachtwacht Bed & Linnen Ambachtsweg 24 A, Katwijk
Wierper Sfeershop VOF Herengracht 39, Weesp
Bedden en Matrassen Zwijndrecht Burgemeester Jansenlaan 51, Zwijndrecht
Bedden Speciaalzaak van Beek Mariastraat 24-b, Apeldoorn
Hastens Mega Store Venlo Nijmeegseweg 4/B, Venlo
Matras Direct Schering 25, Genemuiden
Pierre Lommen Gezond Slapen Neerstraat 66, Roermond
Rustmatrassen Beddenspeciaalzaak Crooswijkseweg 69 A, Rotterdam
Slaapwinkel Haarlem Houtplein 20, Haarlem

Bedden en matrassen in de volgende plaatsen:

Rotterdam, Katwijk, Hoofddorp, Nuenen, Genemuiden, Venlo, Roermond, Uden, Weesp, Haarlem, Zwijndrecht, Apeldoorn, Vroomshoop

Bedden en matrassen in de volgende regios:

Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Limburg, Gelderland, Overijssel

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Bedden en matrassen, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z