Beeldend kunstenaar

Een beeldend kunstenaar creëert kunst waarbij het beeldende aspect voorop staat. Dit kan gaan om een uitbeelding in een platte of ruimtelijke vorm. Een schilderij of een borstbeeld zijn duidelijke voorbeelden van beeldende kunst. Maar ook onze kleding, de illustraties in kinderboekjes of de stripverhalen die we in onze jeugd verslonden stammen af van de beeldende kunst. Een beeldend kunstenaar kan kunst maken puur uit eigen inspiratie en dat verkopen, maar vaker wordt beeldende kunst in opdracht gemaakt op het commerciële vlak. Kunnen rondkomen van eigen creaties is niet aan iedere beeldend kunstenaar voorbehouden. Vaak liggen subsidies ten grondslag aan hun bestaan en worden zij onderworpen aan bezuinigingen van de overheid. Toch is het van groot belang dat beeldend kunstenaars blijven creëren voor de veraangenaming van ons leven.

Beeldende kunstenaars

Beeldende kunst is onder te verdelen in de volgende kunstvormen:

  • Schilderkunst
  • Textiele kunst
  • Grafiek
  • Fotografie
  • Film

Beeldende kunst gaat vaak hand in hand met andere kunstdisciplines, zoals muziek en performance. Denk aan bodypaint, audioperformances of lichtkunst.

Beeldende kunst kopen of huren

Beeldende kunst is doorgaans niet goedkoop. Denk alleen al aan schilderijen van bekende kunstenaars, zoals Van Gogh. Hoewel een wrange kunstregel stelt dat een kunstenaar pas kan rondkomen van zijn kunst na zijn dood. Niet iedereen is kunsthandelaar of kunstverzamelaar. Toch is beeldende kunst voor iedereen toegankelijk. Daarom bestaat ook de mogelijk tot het huren van beeldende kunst, voor zowel particulieren als bedrijven en organisaties. Je kan ook een abonnement nemen op de kunstuitleen. Hoe een goede indruk maakt het op klanten dat jij hoogstaande kunstwerken in je bedrijf verspreid hebt staan? Of denk aan de veraangenaming van het thuis zijn omdat je iedere keer geniet van een nieuw schilderij aan de muur? Uiteraard geef je het kunstobject weer ongeschonden terug.

Beeldend kunstenaar inhuren

Je wilt iets unieks, iets speciaals dat alleen jij bezit, voor jezelf of je bedrijf. Maar je weet nog niet precies wat, het is ontastbaar. Wie weet creëert een beeldend kunstenaar het antwoord voor jou! Meestal werken beeldend kunstenaars in een eigen atelier. Hun werk vind je vaak op exposities, in galerieën en online kunstwinkels. De Beroepsvereniging van beeldende kunstenaars is een vereniging die het werk- en leefklimaat van beeldend kunstenaars verbetert. Zij verbinden kunstenaars en leggen contacten met andere organisaties en overheden. Ook bestaat er een lijst van Nederlandse beeldend kunstenaars die worden gerekend tot de hedendaagse kunst.

Bedrijven in Beeldend kunstenaar

Letitsia Dreaming Galjoen 14 11, Lelystad
Shariesj Pannesheiderstraat 31A, Kerkrade
Titambire Vedelring 184, Etten Leur
Sjef Oude Gracht 36, Veenhuizen
TheArt Dorpsstraat 7B, Neerkant
Visual Vera Tilanusstraat 19 D, Amsterdam
Visual Vera Tilanusstraat 19 D, Amsterdam

Beeldend kunstenaar in de volgende plaatsen:

Amsterdam, Kerkrade, Lelystad, Neerkant

Beeldend kunstenaar in de volgende regios:

Noord-Brabant, Noord-Holland, Drenthe, Flevoland, Limburg

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Beeldend kunstenaar, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z