Behangers

Een behanger inhuren is voor veel mensen geen overbodige luxe. Met een beetje geluk beheers jij zelf de kunst van het behangen of iemand in je omgeving. Vaak blijkt dit echter lastig. Daarbij kost behangen veel tijd, vooral als je meerdere ruimtes wilt behangen. Kortom, het is een precisiewerkje waar veel mensen tegenop zien. Daarbij bestaan er ook nog eens verschillende behangsoorten met ieder hun eigenschappen en gebruiksaanwijzing. Een professioneel behanger inhuren is wellicht een goed idee, een zelfstandig werkende of een die is verbonden aan een behangersbedrijf of schildersbedrijf. Professioneel behangers beschikken over de kennis en ervaring om elk soort behang loeistrak en perfect aangesloten op je wanden aan te brengen.

Muren behangklaar maken

Uiteraard moet de muur waarop het behang komt behangklaar zijn. Behangersbedrijven verzorgen desgewenst de volledige wandafwerking voor u. Oud papierbehang verwijderen lukt nog wel, maar vinylbehang of glasvezelbehang is een stuk lastiger. Daarbij blijft er na het verwijderen in de regel geen puntgave muur achter, er kunnen zelfs stukken muur meekomen. Sauswerkzaamheden of stucwerk is dan nodig. Gaat u zelf aan de slag? Dan huurt u voor een zacht prijsje al een behangstomer bij een doe-het-zelf winkel. Met emmers water of behangverwijderaar aan de slag gaan kan ook. Een behangstomer gaat echter het snelste.

Let op! Neem hoe dan ook uw veiligheid in acht. Dus haal de stroom eraf voordat u met water aan de slag gaat op muren waarop zich ook stopcontacten bevinden.

Soorten, kleuren en dessins

Het leukste gedeelte van behangen is, na alle techniek en hoofdpijn van het behang verwijderen en de muur behangklaar maken, het behang uitkiezen natuurlijk! Van effen behang – hoewel verven dan waarschijnlijk makkelijker is – tot printjes en waanzinnig fotobehang. Allereerst is het handig om te weten welke behangsoorten er bestaan:

  • Duplexbehang: voordelig, bestaande uit twee lagen papier, glad of reliëf, niet te beschilderen of schoon te maken, kwetsbaarder.
  • Vinylbehang: schuimvinyl of hardvinyl. Schuimvinyl is overschilderbaar, hardvinyl is sterker en afwasbaar. Beiden hebben een kunststof toplaag.
  • Vliesbehang: eenvoudig te verwerken, zet niet uit en krimpt niet, schijnt door.
  • Glasweefselbehang: duurste en sterkste behangsoort, kan goed tegen vocht en is vlamwerend.

Verschillende behangsoorten behoeven natuurlijk ook verschillende lijmsoorten. Informeer hiervoor bij de doe-het-zelf winkel. Wilt u alle wanden behangen of een enkele wand? Kies uit de vele kleuren en dessins van effen tot barok, romantisch, retro of klassiek, glad of met reliëf. Een behang op maat? Ook dat is mogelijk. Je eigen ontwerp of foto vereeuwigd op de muur.

Succes met behangen of maak het jezelf makkelijk en ga een behanger inhuren!

Bedrijven in Behangers

Behang- en schildersbedrijf Proma ,
Klussenbedrijf Polders Zoom 1739, Lelystad
Schildersbedrijf P&F V.O.F. Frans Halsstraat 14, Sittard
B & B Afwerking Kiotoweg 747, Rotterdam
Beliƫn Schildersbedrijf Mierloseweg 1, Helmond
De Behanger Prinsenhil 29, Breda
De Behanger Prinsenhil 29, Breda
E&V Schilders Rustenburgherweg 1a, Bloemendaal
H&H Klaversingel 75, Biddinghuizen
Kaat Behang Enzo Dorpsweg 77, Hoornaar

Behangers in de volgende plaatsen:

Breda, Maastricht, Lelystad, Rotterdam, Helmond, Biddinghuizen, Sittard, Hoornaar

Behangers in de volgende regios:

Noord-Brabant, Zuid-Holland, Flevoland, Limburg, Noord-Holland, Utrecht

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Behangers, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z