Alternatieve Behandel- en Geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen worden steeds populairder. Naast het bezoek aan de huisarts en het ziekenhuis, maken we steeds meer gebruik van alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie en acupunctuur. Daarnaast bestaan er nog veel meer alternatieve behandelmethodes:

  • Astrotherapie
  • Haptonomie
  • Kruidengeneeskunde
  • Natuurgeneeswijze
  • Paranormale geneeswijze
  • Reiki
  • Sjamanisme

Wat maakt alternatieve geneeswijzen alternatief?

Deze geneeswijzen noemt men \'alternatief\' omdat ze afwijken van de conventionele geneeswijzen van de huisarts en het ziekenhuis en zijn specialisten. De overheid heeft vertrouwen in de conventionele geneeswijzen en stimuleert haar burgers om zich daartoe te wenden. Toch heeft ieder mens recht op vrije keuze van behandeling, dus is het ook mogelijk om te kiezen voor een alternatieve geneeswijze.

Niet alternatief maar aanvullend

Alternatieve geneeswijzen zijn lang niet altijd alternatief. Vaak worden ze gebruikt als toevoeging op de reguliere behandeling. Dit zijn zogenaamde \'complementaire therapieën\'. Complementaire therapieën gaan vrijwel altijd uit van twee grondbeginselen:

  1. Het menselijk organisme functioneert als één geheel.
  2. Het menselijk organisme heeft zelfregulerende krachten.

Denk daarbij aan bijvoorbeeld de nazorg na een operatie om psychische en fysieke pijn en onbalans in het energiesysteem te verhelpen. Complementaire therapieën zijn ook populair als toevoeging aan reguliere psychotherapie tegen angsten en depressie.

In Nederland kiest zo\'n 6% en in België zo\'n 10% regelmatig voor alternatieve geneeswijzen. Meestal zoekt men dan behandeling voor minder ernstige aandoeningen zoals verkoudheid of een allergie. Bij levensbedreigende aandoeningen kiest men vrijwel altijd voor de reguliere zorg. Als die machteloos tegenover een ziekte staat, kiest men vaak weer voor alternatieve geneeswijzen.

Oosterse alternatieve geneeswijzen

Behalve acupunctuur is het in Azië ook populair om door middel van massages het lichaam weer in balans te brengen. Door bepaalde punten in te drukken regelt de masseur de energieën in het lichaam. Meer informatie over massages in alternatieve geneeswijzen vind je op www.massage-gezonde-ontspanning.nl.

Bedrijven in Alternatieve Behandel- en Geneeswijzen in Opheusden

Praktijk voor Chinese Geneeskunde Tielsestraat 11a, Opheusden

Alternatieve Behandel- en Geneeswijzen in de volgende plaatsen:

Geldrop, Rijswijk, Bergen op Zoom, Gorinchem, Vught, Amsterdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Eindhoven, Leeuwarden, Wissenkerke, Amersfoort, Opheusden, Winschoten, Goor, Apeldoorn

Alternatieve Behandel- en Geneeswijzen in de volgende regios:

Noord-Brabant, Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Overijssel, Friesland, Groningen

Uw vermelding

Contact met ons opnemen
Uw bedrijfsvermelding in de rubriek Alternatieve Behandel- en Geneeswijzen, die u altijd kan wijzigen of zelfs verwijderen. Neem contact met ons op of uw bedrijf direct aanmelden.

Bladeren door de overige rubrieken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z